Egyetlen cég sincs egyedül

Írta: Haszon - Készült: 2020. június 24.

A cégek a veszélyhelyzet megszűnését követő harmincadik napig, 2020. július 17-éig kérhetik a NAV-tól, hogy legfeljebb 20 százalékkal mérsékelje az ötmillió forintnál kisebb adótartozásukat.


A Niveus Consulting Group adótanácsadó közleménye szerint adómérséklést csak egy adónemnél lehet kérni, a kérelemben meg kell jelölni, hogy milyen összefüggés van a cég fizetési nehézségei és a veszélyhelyzet között. A NAV 15 nap alatt bírálja el a beadványokat, hiánypótlás esetén ez a határidő kitolódhat.

A Pénzügyminisztérium vasárnapi közleményében azt ígérte, hogy a hatóság rendkívül támogatóan és méltányosan áll majd az ilyen ügyekhez és gyorsan, mindössze 15 nap alatt bírálja el azokat. Ugyanakkor az adótanácsadó cég arra is felhívja a figyelmet, hogy tapasztalataik alapján az adóhatóság sok esetben hiánypótlással fordul a cégekhez, amely egyrészt meghosszabbítja az elbírálást, másrészről olyan pótlólagos információkat kér be (pl. likviditási helyzet kapcsán), amely az igénybevétel jogosságát is megkérdőjelezheti, ezért rendkívül körültekintően kell eljárni ezekben az esetekben.

 Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12