Ötletbörze a Startupversenyen

Írta: Haszon - Készült: 2010. március 03.

Március 10-én kiderül, hogy a magyar gazdaság nagyágyúi milyen informatikai fejlesztés mellé teszik le a voksukat. A fővárosi Gerbeaud Házban megtartott Web 2.0 Symposium: BarCamp Budapest konferencián nyilvánosan értékelik a start up cégeknek meghirdetett versenyt.


A versenyre több tucatnyi innovációs elképzeléssel pályáztak. Az előválogatás után a hat legjobbat értékeli a zsűri. A nyilvános bírálat hasznos lehet azoknak is, akik most nem versenyeznek, mert kiderül, hogy a gazdasági szakemberek milyen szempontok alapján döntenek egy-egy innováció értékéről, akár sorsáról. A zsűri tagjai ? Bojár Gábor, Gyulai Zoltán, Jaksity György, Pukler Gábor, Siklósi Zoltán, Simó György, Straub Elek ? maguk is jól ismert befektetők, illetve csúcsvezetők.

A konferencia többi programja is kiemelkedő szakmai érdeklődésre tarthat számot. Előad többek között a TechCrunch Europe szerkesztője Mike Butcher, aki az elmúlt években felkerült Anglia leginnovatívabb személyiségeinek toplistájára, és szinte már hagyományként Chris Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Ma már nyilvánvaló tény, hogy a web2 a magyar médiapiacon is sikerrel áttört, elsősorban az iwiw és más közösségi oldalak hódításának eredményeként. Ennek következményeként a konferencián is egyre több jelentős médium (origo.hu, Nol.hu, Index.hu, Figyelő Online, Nemzeti Sport) mutatja be koncepcióját az online közösségek minél hatékonyabb kiszolgálásával kapcsolatban.

Bár az utóbbi években kevés hazai innovációból lett világszenzáció, sokak az internetben, az informatikában látják a hazai fejlesztők, feltalálók kiugrási esélyét. A konferencia szervezői ezért bíznak abban, hogy az esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy az évtized végére a magyar informatika világsikerekkel büszkélkedhessen.

Az esemény honlapja: http://barcamp.ap.hu

 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12