Fizesse cafeteriával gyermeke étkezését!

Írta: Haszon - Készült: 2010. március 10.
A hidegétkezési utalvány majd 100 százalékos megadóztatásával mind a cégek, mind a dolgozók előnyben részesítik a melegétel utalványt a többi béren kívüli juttatással szemben. A melegétel utalvány a szokásos elköltési módok mellett már számos településen elkölthető óvodai, vagy iskolai étkeztetésre is.

Már közel 400 oktatási intézményben lehet a Sodexo Pass utalványával fizetni. Idén a béren kívüli juttatások jelentős részét adó sújtja, így a kedvezményes adózású körben a melegétel utalvány vált a mindennapi élethez leginkább kapcsolódó juttatási formává. A melegétel utalvány a törvénynek megfelelően felhasználható közétkeztetésre, tehát a szülők gyermekük óvodai, iskolai étkezését is fizethetik utalvánnyal. Az elfogadáshoz szükséges, hogy az önkormányzat vagy a menzát üzemeltető étkeztető vállalkozás utalvány-elfogadói szerződést kössön az utalványforgalmazóval.


A rendszer nem példanélküli, egyre több önkormányzat könnyíti meg ezzel a lakosok, szülők helyzetét, úgy mint Budapest legnagyobb kerületében, a XVII. kerületben, de Szentesen is így kívánnak segíteni a szülők helyzetén. A XVII. kerület összes iskolájában és óvodájában elfogadják a Sodexo Pass utalványát, ahol havonta átlagosan 4 118 fő vesz részt a közétkeztetésben. A kerület célja az intézkedéssel, hogy csökkentsék az ott élő lakosok terheit, akik így készpénz helyett utalvánnyal is tudjanak fizetni, ezzel spórolva kiadásaikon. Riz Levente polgármester elmondta, hogy a rendszer bevezetése ugyan valóban több adminisztrációs teherrel jár, de ezt a siker ellensúlyozza, hiszen több szülő is úgy döntött, hogy a kedvező lehetőség miatt befizeti gyermekét a menzára. A kerületben, az első hónapokban a szülők több mint 50 százaléka egyenlítette ki melegétel utalvánnyal a gyermeke étkeztetését, így az önkormányzat gazdasági és szociális szempontból is fontos lépést tett a kerületben élők javára.

Szentesen szülői megkeresés hatására kötöttek szerződést az utalványszolgáltatóval, ahol így 18 intézményben lehetséges az utalvánnyal fizetés ? mondta el Dohányné Jelenfi Ilona, a Központi Gyermekélelmezési Konyha vezetője. Általános piaci tapasztalat, hogy azokon a településeken, ahol a gyermekek étkeztetése központi irányítás alatt történik, ott jóval egyszerűbb és gördülékenyebb a rendszer bevezetése ? tájékoztatott Sztankovits Mónika a Sodexo Pass kommunikációs vezetője.


 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12