Mennyire korrupt a hazai gazdaság?

Írta: Haszon - Készült: 2010. március 17.
A hazai gazdasági élet szereplői ? legyen szó vezetőkről vagy alkalmazottakról ? vajon mennyiben tudják elkerülni a korrupciót? A versenyképesség, a hosszú távú működés érdekében tett vagy elutasított tisztességtelen ajánlatok döntően befolyásolhatják a cégek jövőképét vagy éppen erőforrásaik kihasználtságát. De kik a korruptak?

A DGS Global Research egy teljesen anonim kutatás keretében vizsgálja és keresi a Világgazdaság felkérésére a hazai korrupciós fertőzöttséget, ennek okait és következményeit, valamint az erről kialakult általános képet.


Az ötperces online felmérés 20 korrupcióval kapcsolatos, valamint 5 statisztikai kérdést tartalmaz. A kitöltők semmilyen módon nem beazonosíthatóak. A folyamatban lévő, de már eddig is jelentős számú cégtulajdonos és vezető válaszait tartalmazó felmérés eredményeit 2010. március 25-én egy nagyszabású sajtónyilvános konferencián mutatja be a DGS Global Research, ahol ismert közéleti, valamint gazdasági vezetők járják körül a témát ? számolt be Dara Péter ügyvezető igazgató.

A konferencia programja a tanácsadócég honlapján érhető el: www.dgsglobal.hu

A mindenki számára szabadon hozzáférhető kutatási kérdőív ? mely többek között arra keres választ, hogy kiket tartanak leginkább megvehetőnek, érdemes-e küzdeni a korrupció ellen, vagy éppen van-e különbség lobbizás és korrupció között ? a DGS Global Research oldalán tölthető ki.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12