Fizesse be csekkjét a bankautomatánál

Írta: Haszon - Készült: 2010. április 01.


Új szolgáltatást vezet be egyelőre három hónapos, kísérleti jelleggel az Erste Bank Hungary Nyrt. és a Magyar Posta Zrt.  12 Erste Bankos készpénzkiadó automatán április 1-jétől postai sárga csekk is befizethető. Amennyiben a tesztidőszak tapasztalati kedvezőek, úgy a szolgáltatás általánosan is elérhető lesz az Erste Bank bankjegykiadó automatáin. Hol veheti igénybe a szolgáltatást?


Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója kiemelte: a társaság a sárga csekkek ATM-en keresztüli befizetésének biztosításával az ügyfélbarát fejlesztések egyik fontos állomásához érkezett. A jövőben az ügyfélkiszolgálás minőségének további emelése érdekében folytatják a posták nyitott pultossá alakítását, ügyfélhívó rendszerek telepítését, és további innovatív megoldásokkal ? például a hibridlevél bevezetésével ? korszerűsítik a hagyományos postai szolgáltatásokat.

Papp Edit, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója hozzátette: ezzel a Magyarországon teljesen egyedülálló szolgáltatással a hazai bankkártya piac újabb mérföldkőhöz érkezett. A fejlesztésnek köszönhetően a jövőben a sárga csekkek immár készpénzfelvétel nélkül, közvetlenül bankkártyával, a Magyar Posta által nyújtott szolgáltatási háttér segítségével fizethetőek be az Erste Bank készpénzkiadó automatáin. Az Erste Bank ezzel az innovatív megoldással ismét egy, a valós ügyféligényeket középpontba állító új szolgáltatással jelenik meg a piacon.

A szolgáltatásra alkalmas ATM-eken keresztül jelenleg a hazai sárga csekkes forgalom legnagyobb részét kitevő teljes gépi kitöltésű csekkek (a készpénzátutalási megbízás jobb alsó sarkában található <51> kód jelöli) egyenlíthetők ki bankkártyával. A bankjegykiadó automatán keresztüli csekkbefizetés folyamata rendkívül egyszerű, az automata lépésről-lépésre vezeti végig az ügyfeleket a tranzakció során. A sikeres befizetés után az ATM visszaadja a lepecsételt, a befizetést igazoló azonosítókkal ellátott csekkeket az ügyfélnek, és egy bizonylatot is nyomtat, amely a normál tranzakciós adatokon kívül tartalmazza a feladott csekkek feladóvevényének képeit is. 

Az Erste Bank, valamint a ?Posta banki szolgáltatások? ügyfelei a három hónapos tesztidőszak alatt díjmentesen adhatják fel sárga csekkjeiket a szolgáltatásra alkalmas Erste ATM-eken ? tette hozzál Papp Edit. De a szolgáltatást természetesen nem Erste Bankos ügyfelek is igénybe vehetik egy készpénzfelvételi tranzakció díjáért.

Szűts Ildikó hozzátette: a csekkek ATM-en keresztüli kiegyenlítése minden elemében azonos és egyenértékű a postai csekkbefizetéssel. Az Erste Bank és a Magyar Posta a tesztidőszak lezárása után közösen értékeli ki az eredményeket és tapasztalatokat, majd ezt követően döntenek a szolgáltatás jövőjéről.

A tesztidőszak alatt a szolgáltatás a következő helyszíneken érhető el:


1024 Budapest, Margit körút 87-89., Mammut II. bevásárlóközpont, bejárat 
1062 Budapest, Teréz körút 51., Budapest 62. sz. posta 
1087 Budapest, Baross tér 11/c., Budapest 72. sz. posta 
1106 Budapest, Örs vezér tere 25., Árkád bevásárlóközpont, Erste fiók 
1134 Budapest, Váci út 9-15., Lehel Csarnok, földszint 
1137 Budapest, Szent István körút 10., Budapest 137. sz. posta 
1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., Erste Bank székház, porta 
1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6., Gateway Office Park, Magyar Posta Zrt., porta 
2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3., Tesco áruház 
4031 Debrecen, Kishatár u. 7., Cora áruház 
9024 Győr, Lajta u. 13., Győr 13. sz. posta 
9400 Sopron, Széchenyi tér 7-10., Sopron 1. sz. posta 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12