Hová utazik az idén? Itt a top 5 nyaralóhely

Írta: Haszon - Készült: 2010. május 20.

Melyik országba utaznak a legtöbben idén hazánkból, melyek a legnépszerűbb üdülőhelyek? A Start Utazási Iroda minden évben összeállítja a legnépszerűbb nyaralóhelyek listáját a nyári főszezonra előzetesen lefoglalt utazások alapján.  Segítünk a választásban!


Geri Károly, a StartUtazás ügyvezetője elmondta, a népszerűségi lista első helyezettjei között minden évben izgalmas verseny alakul ki, évről-évre nagy mozgásokat tapasztalhatunk a sorrendben. Az idén azonban még a szokásosnál is erősebbek a változások, az első tapasztalatok alapján például Tunézia kikerült az érdeklődés középpontjából. Az éveken keresztül népszerűségi listavezető Észak-afrikai országot ugyanis idén csak a nyaralók 5%-a választotta, mely csak a hatodik helyre volt elegendő.

Az első Törökország
34%-os részesedéssel, igazi meglepetésként került az első helyre Törökország.  A három évvel ezelőtt a TOP5-be is csak épphogy bekerülő ország az idén minden harmadik magyar által választott úti céllá vált. A Török Riviéra megfizethető árú all inclusive és ultra all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodái között ugyanis nem nehéz jó nyaralóhelyet találni, a kimagasló luxus szolgáltatást nyújtó hotelek egy európai középkategóriás szálláshely áráért foglalhatók.
Az ezüst Horvátországot illeti, előnyei magától értetődőek: autóval csak néhány óra utazásnyira fekvő, népszerű üdülőhely.

Új jelentkező: Bulgária
A dobogó harmadik helyére az utazók 14%-át vonzó Bulgária került. Bulgária is egyike a gyors feljövőknek, hiszen két évvel ezelőtt jelent csak meg a TOP5-ben. A nosztalgia mellett a relatív közelség és a szálláshelyek kedvező ára is vonzóvá teszi az országot. Kiváló szolgáltatások, remek tengerpartok, megfizethető árak, autóval is elérhető távolság teszi népszerű nyaralóhellyé.

Görögország nem annyira népszerű
Egyiptom és Görögország fej-fej mellett küzd a negyedik és ötödik helyért, mindkét országba az utasok nem egészen 12%-a megy nyaralni. Nagy meglepetés, hogy a közel négy éve listavezető Görögországba most jóval kevesebben vágynak, míg a jó pár éve elhanyagolt Egyiptom kezd visszatérni a köztudatba. Egyiptom, mint az egyetlen közelünkben lévő egzotikus nyaralóhely, egész évben kellemesen meleg vízzel, és egzotikus élővilággal várja a nyaralókat, akik a Vörös-tengerben úszva úgy érezhetik magukat, mintha egy tengeri akváriumban fürödnének.
A TOP 5-be bele nem fért országok között Tunézián kívül még Spanyolország, Olaszország és Málta vonzott jelentős számú nyaralni vágyót.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12