Megéri a Szigetjegy? Kiszámoltuk!

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2016. augusztus 01.

 


Tavaly a röntgen rovatunkban megnéztük, hogy a nemsokára kezdődő Sziget fesztivál jegyárai miért kerülnek ennyibe, ezt a cikk végén található infografikában lehet böngészni. Idén kicsit változtattunk a metóduson. Most nem a szervezők árképzése érdekelt minket, hanem az, hogy a látogatóknak megéri-e a 18 ezer forintos napijegy. Röviden arra jutottunk, hogyha bármelyik nap a nagyszínpad koncertjeiből kettőt meghallgatunk, már "spóroltunk" a jegyünkkel. Persze egyetlen fellépő egész estés koncertje mindig más élmény, de érdemes eljátszani a számokkal. Most meglátjátok egy infografikán, mire jutottunk.

A tavalyi cikkünk infografikájában a fő számok idén is stimmelnek, a jegyár sem változott – , annyi különbséggel, hogy idén Rihanna a sztárelőadó, akiért mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk a szervezőknek – tavaly ugyebár Robbie Williams gázsija volt borsos és ez dobta meg a költségvetést –. (Az amerikai énekesnővel fémjelzett napra egyébként már napi jegyet sem lehet kapni). A szervezők elárulták, hogy ennél azért bonyolultabb a költségvetés persze, de így lehet a legátláthatóbban ábrázolni, mire megy el a jegybevétel. És persze az is igaz, hogy ez csak a teljes bevétel 74 százaléka, mert csak a belépők eladásából nem is lehetne fenntartani a fesztivált.
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>