Marihuána korreláció

Írta: Alapblog - Készült: 2019. február 11.

A marihuána fogyasztás NEM okoz nagyobb spermiumszámot. Direkt így emelem ki a lényeget, mert a hír, ami egy tanulmányon alapszik, finoman az ellenkezőjét sugallja: a megvizsgált 1143 mintában valóban magasabb volt a spermiumszáma azon férfiaknak, aki saját bevallásuk szerint valaha fogyasztottak marihuánát. Viszont a két dolog között nincs kauzalitás és valószínűleg ugyanarra az okra vezethető vissza, a magasabb tesztoszteron szintre, ami egyszerre okozhat olyan kockázatvállaló magatartást, mint az illegális drog fogyasztása, illetve magasabb spermiumszámot.


Miért érdekes ez? Mert a szenzációhajhász sajtó, pl. egy olvasott brit bulvárlap (nem linkelem) azonnal lecsapott a hírre, mint tyúk a takonyra, olyan klikkvadász felütéssel, hogy „ha csak KÉT füves cigit elszívsz életedben, 40%-kal több lesz a spermád”. Ami durva hazugság és kárt is okozhat. Jelentős probléma, hogy büntetlenül lehet orbitális hazugságokat terjeszteni, pl. a Brexit esetében is haja szála sem görbült azoknak, akik nettó hazugságokkal a kilépés anyagi előnyeiről egy országot vágtak taccsra, de magyarul értőként nem kell a szomszédba menni példákért, ahol ugye naponta zuhog a fejedre száz tonna agymosó, valóságot elferdítő és annak percepcióját sokakban megváltoztató állami hazugság és semmi büntetés nem jár érte.

Forrás: Vakmajom a Facebookon
Árfolyamok

EUR: 332.5CHF: 303.66USD: 300.96
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12