TrendFM

Hogyan dolgozzunk és utazzunk egyszerre?

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. május 09.

Az utazás az egyik legjobb dolog a világon, új helyeket fedezünk fel, megismerünk új embereket, kultúrákat és felejthetetlen élményeket szerzünk.
Azonban minden felnőtt ember életében vannak kötelességek, mint például, a munka. Sokszor látni újságokban, Interneten, hogy bloggerek, újságírók, fotósok, marketigesek, web fejlesztők a világ minden pontjáról dolgoznak egy hordozható számítógép segítségével.
Ebben a bejegyzésben tippeket, ötleteket és történeteket fogok megosztani, hogy hogyan lehet körbe utazni a világot, miközben dolgozunk.
Az első és legfontosabb, amit tudnunk kell ha bele szeretnénk vágni ebbe az életstílusba, hogy nem kell sok pénz ahhoz, hogy elkezdjük a munkánkat ebben a formában. Természetesen az sem mindegy, hogy a világ melyik pontját tűzzük ki célul, hiszen a Skandináv országokban megélhetési árak sokkal magasabbak, mint például Ázsiában.

Személyesen én is számtalanszor hallottam erről az életformáról, azonban akkor kezdtem igazán beleásni magam a témába, amikor a  cégünkhöz , egy új munkatárs érkezett, aki ebben az életstílustban dolgozik évek óta. Így tudta beutazni Indonéziát és Európát, mialatt rengeteget tanult a különböző kultúrákról, országokról, valamint saját képességeit és önmagát is jobban megismerte. Minden reggel boldogan, motivációval feltöltődve ébredt fel, az adott nap izgalmait és egy új hely adta izgalmakat várva.

Biztosan veled is volt már olyan, hogy semmilyen hobbidra nem volt időd a munkád miatt, hiszen reggeltől estig dolgoztál.  Ha digitális nomádként dolgozol, bármikor abbahagyhatod a munkád és élvezheted a tenger adta szörfözés, napozás lehetőségeit vagy ellenkező esetben a hegyekben való kirándulást.

Talán a legnagyobb előny ebben az életformában, hogy nem vagyunk időkorlátokhoz kötve, bármikor és bárhonnan tudunk dolgozni, csak egy lap topra és egy gyors Internet kapcsolatra van szükségünk.
Rengeteg képességünket tudjuk fejleszteni egy ilyen kaland során, hiszen az akaraterőn és az önállóságon kívül más dolgokra is szükségünk van, mint például a gyors tanulás képességére. Fontos, hogy tudjunk tanulni különböző videókból, blogokról, fórumokról és használni tudjuk a megszerzett tudást a munkáink során.

Tényleg rendkívül érdekes a világ körbe utazása és lenyűgöző helyek felfedezése munka közben, azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez az életforma leginkább egy rövidebb szakasza lehet az életünknek. Egy állandó környezetre, stabil családi háttérre és biztonságot nyújtó otthonra mindig is szükségünk lesz, így a legtöbb ember pár év után visszavágyik a korábban megszokott életritmusába, környezetébe.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>