Az iroda otthon

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2018. január 31.

A távmunka előnyeivel valószínűleg mindenki tisztában van. A munkavállalónak megéri, több idő jut a családra, egyéb elfoglaltságra, rugalmasabban kezelhető a munkanap. A munkaadónak viszont csak akkor éri meg, ha nem nőnek a költségei, és a munkavégzés hatékonysága sem csökken. A munkaerő vonzása és megtartása miatt már majdhogynem „kötelező” a távmunka lehetőségének biztosítása, ami emellett jelentősen kiszélesíti a munkaadók lehetőségeit, különösen az olyan vállalatok esetében, amelyek irodája nehezebben megközelíthető.


Egy távmunkaprogram kidolgozásakor a hangsúly egyértelműen a veszélyeken, vagyis azok kiküszöbölésén van. A vezetők szerint a távmunka egyik alapfeltétele, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem történik visszaesés azokban a munkakörökben, ahol a vállalat a távmunka bevezetése mellett dönt. Ehhez az szükséges, hogy az elvégzett tevékenységekről mérhető és ellenőrizhető adatokat kapjanak, függetlenül a munkavégzés helyétől és idejétől.

 

A távmunka bevezetés előnyei és veszélyei:

 

 

Mostanság egyre elfogadottabbá és elterjedtebbé válnak a számítógépre telepített, munkaidő mérését szolgáló alkalmazások. Ezek több célt is szolgálnak, egyrészt a munkaadói oldal számára lehetővé teszik a feladatok előrehaladásának ellenőrzését, a munkavégzés valós idejű kontrollját, ugyanakkor egy kis transzparenciáért cserébe a kollégák lehetőséget kaphatnak, hogy rugalmasan kezeljék a munkaidejüket vagy távolról is dolgozhassanak.

Egy ilyen alkalmazás használatával a távmunkások és az irodában dolgozók értékelése is ugyanolyan feltételek mellett, objektívan végezhető el, így kisebb kockázattal vezethető be a távmunka és teremthető meg a rugalmasabb, költséghatékonyabb munkavégzés.

Irodában és otthon dolgozó munkavállalók egy napi munkafolyamata ügyfelekhez rendelve:

 

A fenti kimutatás a JC360 munkaidő-, feladat- és projektelemző szolgáltatás segítségével készült.

Nézze meg Ön is, mivel foglalkoznak kollégái, hogyan haladnak feladataikkal és mennyire hatékonyak. Amennyiben a jc360.jobctrl.com oldalon “HASZON” kuponkóddal regisztrál, díjmentesen próbálhatja ki az alkalmazást. (x)
Árfolyamok

EUR: 312.99CHF: 272.19USD: 254.28
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>