Pályázati felhívás: Legyen az öné is Boldog Munkahely 2020-ban!

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2020. január 19.

A Boldog Munkahely programot Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ elnöke alapította - aki több mint 7000 fős szakmai hálózatot vezet - azzal a céllal, hogy egy vállalat a vezetésben és a mindennapi gyakorlatában a pozitív pszichológia eszközeit érvényesíthessék a munkahelyi jóllét érdekében. Kutatások bizonyítják, hogy a magas szintű munkahelyi jóllét erősebb hatással van a produktivitásra és teljesítményre, mint a dolgozói elégedettség.


Amennyiben egy munkahelyen magas szintű a dolgozói jóllét, az számos előnnyel jár a vállalat számára. Vizsgálati eredmények szerint például erősebb hatással van a produktivitásra, mint a munkahelyi elégedettség, tehát amennyiben egy vállalatra magas szintű munkahelyi jóllét jellemző, akkor egyéni és szervezeti szinten is magasabb szintű teljesítményt tud felmutatni a vállalat. A munkahelyi jóllét továbbá hat a különböző kilépési viselkedésekre is, hiszen a hiányzás, a munkából való késés és a fluktuáció előfordulása, mértéke egyaránt csökken, amennyiben egy munkahelyen a munkahelyi jóllét szintje nő. A munkahelyi jóllét jelentőségét mutatja továbbá, hogy olyan területekre is képes hatással lenni, melyek a munkahelyi elégedettséggel nem állnak kapcsolatban. Egyes kutatási eredmények szerint ugyanis a munkahelyi jóllét a munkafeladatokhoz kötődő motivációra, illetve a munkavállalók kreativitására is hatással vannak. Mindemellett, a napjainkban oly jelentős együttműködés kapcsán is fontos a munkahelyi jóllét, hiszen annak magas szintje az együttműködésre, illetve a csoportmunka hatékonyságára is pozitívan hat.

A munkahelyi jóllét fejlesztése, támogatása

a munkahelyi jóllétre figyelmet fordítani, annak növelését célul kitűzni és azért tudatosan és megfelelően tenni elengedhetetlen napjaink szervezeti környezetében. A munkahelyi jóllét növelése érdeke mind az egyéneknek, mind a szervezeteknek és vállalati szempontból elmondható, hogy az több szempontból is hasznos a vállalat számára, ráadásul sokszorosan megtérül a befektetett idő, energia és pénz.

A Boldog Munkahely Program Magyarország első munkahelyi jóllét-programja, amely a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épül és hiteles szakemberekből áll a fejlesztői csapata. A munkahelyi jóllét méréseket Prof. Oláh Attila végzi, aki az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjának professzor emeritusa. A fejlesztői csapat tagja többek között Dr. Magyaródi Tímea pszichológus, tréner, tanácsadó, aki pozitív pszichológiából doktorált. Bagdi Bella 7 éves vezetői tapasztalatait és pszichológiai tanulmányait ötvözve hozta létre az egy éves munkavállalói jóllétprogramot, amit a szervezet vezetésében és a szervezet mindennapi gyakorlatában érvényesítenek. A Jobb Veled a Világ Alapítványnak teljes munkakörű mood managere is van, akinek a fő feladata olyan légkört teremteni, hogy az emberek szeressenek bejárni dolgozni.

Boldog Munkahely az – nyilatkozta Bagdi Bella –, amelynek a munkahely missziójában szerepel a gazdasági és termelékenység növelése mellett a dolgozók jóllétének a fenntartása és növelése, ehhez a vállalat vezetése szakértelmet sajátított el a boldogság fenntartásában és fokozásában, illetve a munkahelyi jóllét előmozdításában és ezt folyamatos célkitűzésként kezeli  a vállalat mindennapjaiban.

Boldog Munkahely 2020 pályázati lehetőség:

Március 10-ig lehet pályázni a Boldog Munkahely programba!

Már elindult a pályázatra való jelentkezés!: http://boldogmunkahelyprogram.hu/

 

 
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12