COVID-2019 design

Írta: Alapblog - Készült: 2020. július 09.

A járvány kirobbanása óta szinte mást sem hallani mindenfelől, hogy a közösségi távolságtartásra vonatkozó szabályokat be kell tartania az embereknek. Ebből kifolyólag, azokban az országokban, ahol terjedni kezd a járvány, bezárják többek között az éttermeket, az edzőtermeket, mozikat, és a színházakat is.


Most azonban úgy tűnik, hogy az emberi kreativitásnak köszönhetően nem kell teljesen lemondanunk a sportolásról, vagy a finom ételek elfogyasztásáról.

A kanadai Torontóban, a Hotel X épületében található jógastúdió 50 jóga buborékot telepített a napokban. A buborék két méternél picivel szélesebb és közel négy méter magas.  Minden buborék fűtési és hűtési rendszerrel van felszerelve, lehetővé téve az órákon résztvevők biztonságos jógázását, miközben minimalizálja a vírus terjedésének kockázatát.

forrás:https://metro.co.uk/2020/06/24/exercise-class-individual-plastic-bubbles-means-people-can-workout-social-distance-12898131/

 

Mindeközben egy francia design tervező,  Christophe Gernigon feltalálta a Plex’Eat-et, ami az éttermekben használatos védőeszköz. A találmányt könnyen lehet használni. Plex’Eat-et felfüggesztik a helyiség mennyezetére, és a vendégek helyet foglalhatnak benne. Ezáltal egyrészt megvalósítható az emberek közötti távolságtartás, másrészt a vírus terjedésének lehetősége is jelentősen csökken az étteremben.

forrás:https://www.insider.com/a-restaurant-is-testing-plastic-shield-pods-keep-diners-safe-2020-5

Nem biztos, hogy az ábrázolt eszközök valós segítséget nyújtanak a vírus ellen, de a félelmek leküzdésére jók lehetnek. Valamint kiválóan illusztrálják azt a leleményességet, ami miatt talán jobb az emberre fogadni a vírus elleni küzdelemben.

 

 

The post COVID-2019 design appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12