Egy család életében a raktárbérlés óriási lehetőség lehet
Fotó: Contentnmore

Egy család életében a raktárbérlés óriási lehetőség lehet

Ebben a lakásban már mozdulni sem lehet! Csak nem fogom kidobni, hiszen emlék! Jó lesz ez még valamire, a múltkor is pont ilyesmire lett volna szükségem… Ismerősen hangzik? Egyetlen dolog van, ami majdnem olyan elkerülhetetlen, mint a közmondásos halál és az adók, éspedig a rendetlenség.


Évről évre egyre több holmink van, és eljön az a nap, amikor az ember rádöbben, hogy nem fér el a saját otthonában, kinőtte a lakását. A nagyobb lakás azonban legtöbbször csak vágyálom.

A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A helyzet sokszor olyan kilátástalannak tűnik, hogy azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá. Bármilyen hihetetlen, van olyan megoldás, ami fájdalommentes, mégis rendezett, kényelmes otthont eredményez!

Tartsd meg a kedves tárgyaid – de ne tárold őket otthon!

Ha lomtalanítani akarsz, vagy csak egyszerűsíteni az életed, a világhírű japán rendtanácsadó, Marie Kondo azt javasolja, hogy a selejtezéssel kezdd, és haladj nagy lépésekkel. Sokak számára nagy buktatót jelent, hogy mihez kezdjen azokkal a dolgokkal, amelyeket szeret, de csak nagyon ritkán használ. Vagy azokkal, amik szezonálisak, mint például a kerti bútorok, a karácsonyi dekorációk vagy a kempingfelszerelés. Nem akarnak megszabadulni tőlük, de azt sem szeretnék, ha értékes helyet foglalnának a lakásban.

Erre kínálnak kiváló megoldást a bérelhető raktárterületek, amelyek közül nemcsak a fővárosban, de vidéki nagyvárosokban is válogathatunk.

Raktárbérléssel rengeteg értékes extra hely lesz a lakásban

Egy bérelt raktár – és itt nem kell, hogy hatalmas csarnokok lebegjenek a lelki szemeink előtt, hiszen akár 1 négyzetmétert is bérelhetünk – a megfelelő eszköz arra, hogy a különböző gyűjtemények, sportfelszerelések, megörökölt értéktárgyak biztonságban legyenek, és ne tegyék élvezhetetlenül zsúfolttá az otthonunkat.

„Kevesen gondolnának arra, hogy a raktározás nemcsak kisebb tárgyak vagy bútorok számára lehet hasznos alternatíva, hanem lakókocsik, lakóautók, csónakok, motorcsónakok, motorok tárolására is előnyös, különösen télen” – hívta fel a figyelmet Pintér Gyula, a SZAM SPED Kft. cégvezetője, aki csapatával a Hajdúszoboszlón és annak 20 km-es vonzáskörzetében élő magánszemélyek és vállalkozások számára kínálraktárbérleti lehetőséget1250 m2 alapterületű raktárában.

Az egy légterű raktározás számos kedvező tulajdonsággal bír, ezek egyike, hogy nem kell nagyobb területet bérelni, mint amennyire valójában szükség van. Ha a tárolandó mennyiség nő vagy csökken, a bérelt alapterület rugalmasan módosítható. Az ilyen típusú raktárak többnyire a pénztárcát is jobban kímélik, hiszen az egy légtér miatt a kialakításuk sokkal gazdaságosabb, mint ha minden egyes kis helyiség falakkal lenne körülvéve.

„Szintén pozitívum, hogy nem kell hosszú távra elköteleződni, a bérlés minimális időtartama 15 nap, ami a későbbiekben akárhányszor meghosszabbítható. A tárolt tárgyak bármikor hozzáférhetőek tulajdonosuk által, mozgatásukat tapasztalt személyzet végzi a legbiztonságosabb, őrzött körülmények között” – fejtette ki Pintér Gyula, aki azt is elárulta, hogy nemcsak a tárolásban, hanem a tárgyak raktárba való eljuttatásában és visszaszállításában is ügyfeleik rendelkezésére állnak több évtizedes szállítmányozási tapasztalatukkal.

Rendezett otthon – rendezett élet

Sajnos nem mindenkinek van pincéje, padlása vagy garázsa az olyan tárgyak tárolására, mint az ünnepi dekoráció, a gyerekrajzgyűjtemény vagy a sífelszerelés. Ez az a pont, ahol egy bérelhető raktáregység hatalmas előnyt jelent. Időbe telhet, amíg rendet teszel az otthonodban, és a tárgyakat egy raktárba költözteted, de megéri. Számos tanulmány született arról, hogy az emberek produktívabbak és kevésbé stresszesek, ha tiszta és rendezett otthonuk van.

Ha rendbe teszed az otthonodat, az segít, hogy a kapcsolataidat és a múltbeli dolgaidat is rendezd. Miután végeztél a holmijaid átválogatásával, a céljaid és a törekvéseid is világosabbá válnak számodra, és magad mögött tudod hagyni a lényegtelen dolgokat. (x)


Ne hagyd ki!