Mit tanultam anyámtól?

Írta: Haszon

Anyám, Eve Branson mindig hihetetlen energiáiról volt ismert. Szüleim szeretettel, lehetőségekkel és nagyon sok szabadsággal neveltek. Remélem a Virgin tükrözi az általuk tanított értékeket. A sok leckéből nevelésem során volt 5, amely különösen hatásos volt.


  1. Ne bánd!

Mindig meglepett, mennyi időt töltenek egyes emberek múltbéli hibáikon rágódva, ahelyett hogy új projektekbe vágnánk. Anyám mindig azt tanította, hogy ne bánjak semmit, hanem induljak el a következő dolog felé. Elég csórók voltunk, és ő mindig pénzt teremtett elő például fa zsebkendőtartók eladásával. Ha valami nem volt kelendő, mást próbált. Ez sarkallt első vállalkozásaimra is.

 

  1. Tanulj meg gyorsan túlélni!

Van egy ismert sztori anyámról, hogy bevásárlásról hazajövet megállt a kocsival, és azt mondta, hogy találjak haza – 3 mérföldre otthontól az országúton, miközben csak 5 éves voltam. Ez büntetés volt rosszalkodásért, de valójában nagyobb lecke a bénító félénkség ellen: útbaigazítást kellett kérnem másoktól.  Ez az üzleti életemre is hatott: az első évben csak a túlélés lehet a cél. A fáradtság és félelem nem lehet elég ok: meg kell találni a működés garanciáit.

 

  1. Előbbre másokat!

Anyám sokat dolgoztatott a ház körül engem és két húgomat. Ettől egészséges munkamorál alakult ki bennem. Ha meg akartunk úszni valamit, elmagyarázta, milyen rosszul is hat ez a család egészére. Csapat voltunk és egymásra kellett támaszkodnunk.  Ez lett üzleti filozófiám is: az ember a cég legfontosabb része.

 

  1. Maradj két lábbal a földön!

Ha ismertté válsz, könnyű elszállni. De anya mindig a földön tartott, mert ismert engem és mert nem hitt a sajtónak. Ritkán dicsért nyilvánosan, egészen meglepődtem tavaly, amikor bevallotta, hogy büszke rám jótékonysági tevékenységem miatt. Inkább mindig csöndes, folyamatos bátorítást kaptam tőle.

 

  1. Minden nap esély valami újra

Anyám mindig így tekintette az életet, még ma is nagyon aktív. Éppen memoárt ír és kiadott egy gyerekkönyvet is. Saját naptáramat is hozzá kell igazítanom. Mindig előre tekint, javítani akar a dolgokon és pozitív változást okozni. Példáját követve én is a jövőre koncentrálok.

© 2013 Richard Branson   Distributed by The New York Times Syndicate
Árfolyamok

EUR: 325.19CHF: 288.37USD: 291.02
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12