Szeptember 29-e, egy nap az újraindulásról a Haszon és a HG Media szervezésében

„Restart – Így indul újra a gazdaság” címmel kezdődik el szeptember végén a Haszon magazin és a HG Media Fókuszban elnevezésű őszi konferenciasorozata neves előadókkal, a bankvilág, a járműipar és az ingatlanpiac válogatott szakértőivel. Jelentkezzen még ma, ha nem akar kimaradni a gazdasági visszaesést követő nagy visszapattanásból!

A koronavírus-járvány megütötte az elmúlt években stabil növekedési pályán futó magyar gazdaságot. A bruttó hazai termék (GDP) 13,6 százalékkal esett vissza a második negyedévben a megelőző év azonos időszakához képest. A termelési oldalon az ipar teljesítménye 20,1, ezen belül a feldolgozóiparé 21,7 százalékkal zsugorodott az előző év azonos időszakához képest. A feldolgozóipari ágazatok közül egyedül a gyógyszergyártás növekedése mérsékelte a visszaesést.

A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 12,2 százalékkal csökkent. A legnagyobb visszaesés a művészet, szórakoztatás, illetve a szállítás, raktározás ágakban volt. A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás megtorpant, bár a nyáron sikerült mérsékelni a veszteségeket. A szektorban egyedüliként a pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye nőtt, 3,4 százalékkal.

Zuhanás után határozott felpattanás

A gazdasági elemzők egyetértenek abban, hogy a vártnál nagyobb visszaesést a vártnál nagyobb visszapattanás követheti, ha sikerül kordában tartani a járvány második hullámát. Most ez az ország előtt álló legnagyobb kihívás, amelyben a lakosság egészségének megóvása, a gazdaság újraindítása, visszaállítása a növekedési pályára a két legfontosabb feladat.

A Haszon Magazin és a HG Media szeptember 29-én, a fővárosi Marriott hitelben rendez konferenciát „Restart – Így indul újra a gazdaság”címmel. A kezdési időpont reggel 9 óra. A válogatott előadók sorra veszik azokat a gazdasági területeket, amelyek húzóágazatként működhetnek a járványt követő, minden előrejelzés szerint gyors talpraállásban. Megvizsgálják, hogy hol, milyen segítségre van szükség az elszenvedett károk felszámolására, a járvány hónapjaiban szerzett tapasztalatok feldolgozására az újrainduláshoz.

A tervezett további előadók:

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója

Bakai Gergely, Opel Magyarország ügyvezető igazgatója

Gablini Gábor, a Gablini Vagyonkezelő Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője

Palásti József, a sikervállalkozó

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója

Essősy Zsombor, a Mapi Magyar Fejlesztési Iroda tulajdonosa

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. elnöke

A konferenciát exkluzív borkóstoló, kötetlen eszmecsere zárja.

További részletek és jelentkezés a rendezvény weboldalán:

http://konferencia.hgmedia.hu/