Gyengül a forint, épülnek a gyárak

Írta: Alapblog - Készült: 2020. január 26.

Amikor a forint gyengülése előkerül, általában negatív felhanggal történik és részben érthető is: az importtermékek drágulnak, a fizetések leértékelődnek a külföldhöz képest.  Van azonban ennek pozitív hatása is, amiről ritkábban esik szó. Az alábbi videónk azt illusztrálja, hogy milyen tervezett nagyobb beruházások valósulnak Magyarországon a következő években, amikor a beruházási ráta az országban nem csak a korábbi évekhez képest, de egész Európában is kiugró mértékű, 28% körül alakulhat. Öröm az örömben, hogy ezek magánberuházások, szemben a hatékonyság szempontjából erősen kétséges értékű állami beruházásokkal.
De vajon hozna-e ide a Mercedes, a Samsung, a BMW, vagy az Infineon gyártókapacitásokat a kétszámjegyű bérnövekedést látva? Vélhetően kevésbé lelkesen, ha nem tompítaná azt a forint gyengülése. Nem véletlen tehát, hogy annyi ország szeretné gyengíteni a devizáját, köztük Japán, az Egyesült Államok, Svájc, Csehország vagy akár az Eurózóna. Jó lenne, ha mindig ilyen társaságba keveredne Magyarország.

The post Gyengül a forint, épülnek a gyárak appeared first on alapblog.Árfolyamok

EUR: 339.12CHF: 319USD: 310.1
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12