Szoftver a hatékony irodának

Írta: Haszon - Készült: 2010. december 16.
Ki szereti Excel-táblába gépelni a különféle tárgyalásokon vagy rendezvényeken kapott – akár több száz - névjegykártya adatait? Vagy egy konferencia hanganyagát leírni? Esetleg a több ezer oldalas terjedelmű céges dokumentumokat digitalizálni? Ha a titkárnőnek nincs kapacitása, és a cégvezető nem akar erre külön munkaerőt felvenni, akkor érdemes egy finn vállalat fejlesztését tanulmányozni. A Microtask (www.microtask.com) ugyanis az ismétlődő mozzanatokból álló irodai munkára kínál megoldást.
Hogyan működik a rendszer? A Microtask egy gépet és egy szoftvert telepít az ügyfélhez, ez – mint egy porszívó – beszippantja a feladatokat (pontosabban az ügyfél adagolja ezeket). Ezt követően a szoftver szétdarabolja a teendőket apró részfeladatokra, amelyeket a világ legkülönbözőbb tájain élő bedolgozóinak továbbít. Ők azonnal elkezdik a munkát, miközben a megbízó folyamatosan láthatja, milyen stádiumban áll a kiadott feladat. Miután mindenhonnan megérkezik az elvégzett részmunka, a szoftver azt egésszé alakítja és továbbítja az ügyfél számítógépére. A Microtask vezetője szerint nem kerülhetnek ki bizalmas adatok, ugyanis minden egyes bedolgozójuk önmagában nem értelmezhető részinformációkhoz jut (például névjegykártyáról csak vezetéknevek, telefonszám-részletek).

A Microtask jó példa rá, hogy az informatikában vannak újszerű fejlesztések, amelyek a munka hatékonyabbá tételét célozzák meg az élőmunka kiiktatásával. Informatikai fejlesztő cégeknek érdemes ebbe az irányba indulni, egy jó fejlesztés külföldön is piacképes.

Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12