Van hová zöldülnünk

Írta: Alapblog - Készült: 2019. szeptember 06.

A műanyag szemét halmozásában már utolértük a gazdag nyugatot. Jól látszik, hogy a jólét általában együtt jár a palackok, zacskók és más, fogyasztáshoz kapcsolódó műanyag csomagoló anyagok mennyiségének növekedésével. Van azonban pár kiugróan pozitív és negatív példa is, amit valószínűleg nagyon alaposan kellene tanulmányozni, hogy következtetéseket vonhassunk le belőlük.


Vajon a technológiai fejlődéséről olyan híressé vált Észtország miért szerepel mégis ilyen rossz adattal? Más statisztikák szerint Finnországban és Észtországban a legalacsonyabb a műanyag újrahasznosítása az EU-ban. A két ország a földrajzi közelség, és az újrahasznosításban mutatott hasonlóan alacsony arány ellenére az itt látható ábrán két külön végletet képvisel. Mindezektől függetlenül Hollandia vajon hogyan tud kiugróan alacsony szemét mennyiséget felmutatni? Tanulhatnánk tőlük?
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12