Globalizált termelés

Írta: Alapblog - Készült: 2020. július 05.

A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület használathoz, nagyobb környezeti terheléshez vezet, és iszonyú dráguláshoz. A helyi-bio-organikus lehet üde és drága színfolt a gazdag országok gazdag fogyasztói számára, de szegény tömegeket nem tud ellátni. Ha a bolygón mindenkit arra köteleznénk, hogy egyen 100 km-en belül előállított élelmiszert, legfeljebb lakosság negyede tudna jóllakni, a háromnegyede olyan helyen lakik, ahol nem lehet hatékonyan termeszteni és az élelmiszert máshonnan kell odaszállítani, legalább 1000 km-ről. A csak helyit komoly alkalmazásával éhezni kellene sokaknak, maradna a kézműves moha.


Szerencsére ezek inkább csak népszerű, zöld-fekete-vörös koalíciós globalizációellenes szlogenek a gazdag országokban, amelyek a valóságban kivitelezhetetlenek. Ahogy a pattintott kőkorszakba se akar igazán senki se visszatérni, ha azt is elmondják neki, hogy ott nincs ám védőoltás meg akció a sarki Lidlben, hanem a napok 90%-ban éhezés van és betegség. Meg korai halál.

Forrás: Vakmajom a Facebookon

 

The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12