A szegedi cég, amely 300 évre tervez

Írta: Haszon - Készült: 2019. július 13.

A szegedi KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. alapítója nem helikopterrel jár tárgyalásra, a vezetői stílusa a sértődésig őszinte, és elsősorban magyarnak vallja magát, másodsorban európainak. Interjú Varga Mihállyal, aki már előkészítette visszavonulását, és a cége öröklését is.


A KÉSZ Csoport portfóliója az egyik legszélesebb a hazai vállalatok között. Érdekességük, hogy ilyen volumenben egyetlen hazai építőipari cég sem exportál. Több mint 30 országba szállítanak vagy szállítottak, Keleten éppúgy jelen vannak, mint Nyugaton vagy éppen Dél-Amerikában. Öt országban működik saját országmenedzsmentjük.

Interjúnkban az alapító Varga Mihállyal (képünkön) beszélgettünk többek között a siker titkáról, a buktatókról, a munkaerőhiányról, valamint a családi cég örökléséről, mint fontos problémáról.   

Az alapító arra is kitért, hogy az építőipari cégcsoport nemrégiben egy magyarországi bizalmi vagyonkezelő vállalkozás tulajdonába került, amely azt önálló magyar jogi entitásként, külön adószám alatt kezeli a kedvezményezett családtagok javára. A struktúra változatlansága, valamint az öröklési problémák kiküszöbölése érdekében a vagyonkezelő egy osztrák nonprofit alapítvány tulajdonába is kerül.

További részletek a Haszon Magazin legfrissebb számában!
Árfolyamok

EUR: 338.32CHF: 318.83USD: 312.8
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12