Mire kell figyelni a karácsonyi árufeltöltéskor?

Írta: Haszon - Készült: 2012. november 28.

Karácsony előtt az üzletek feltöltésének célja az, hogy olyan termékek kerüljenek a polcokra, amelyek megbízhatóak, és amelyeket nem kell majd visszavenni a vevőtől, mert hibás volt. Különben cége az ünnepek utáni napokat pedig reklamálókkal és papírmunkákkal kezdheti és meglehet, vevője legközelebb más üzletben fog majd vásárolni. Hogyan lehet megelőzni a hibás termékek forgalomba kerülését?


- A megrendelt termékek beérkezésekor a tételes, az értékbeli és minőségi (szemrevételezés) ellenőrzésen kívül célszerű az alábbi szabályokat betartania – tanácsolja Kohl Zsuzsanna minőségügyi szakértő:

- A kereskedő nemcsak az átvételkor, de még a gyártónál a csomagolás előtt elvégzett végellenőrzések eredményét bekérve is kiszűrheti a hibákat. Nem utolsó szempont, hogy a gyártó, milyen ellenőrzésekkel biztosítja a termék megfelelőségét, a termék tanúsított-e, vagy hogyan szabályozza az előállítást és szállítást? A kereskedő megteheti, hogy ellenőrző bizonylatot kér a gyártótól, különösen akkor, ha termékeivel rendszeresen problémák adódnak!

- Ellenőrizni kell, hogy a szerződésben meghatározott minőségi kritériumoknak megfelel-e a termék. Amennyiben a szerződés erre nem tér ki, akkor a szállító felé történő esetleges reklamáció alól a partner kibúvót találhat.

- A kiegészítő szerviz lehetőség vagy egyéb megoldás rögzítése a szerződésben biztosítékot ad arra, hogy nem marad segítség nélkül, ha baj van.

- Mindig érdemes alternatív ellátási forrásra gondolni, olyan szállítóra, aki kész segíteni a nehéz időkben.

A hibás termékek idő előtti kiszűrése egyrészt a költségek megtakarítása miatt fontos, másrészt pedig azért, mert a vevő a hibát nemcsak a gyártóhoz, hanem ahhoz az üzlethez is köti, ahol megvásárolta. Az elégedetlen vevő kárt fog okozni, ha negatív reklámot kelt.
Árfolyamok

EUR: 335.49CHF: 312.22USD: 301.48
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12