Lacrosse játékos

A most 21 éves Rachel Zietz 13 évesen kezdett el vállalkozni, átszámítva ma már több mint 1,5 milliárd forintot ér a cége.


Rachel Zietz 2000-ben született New Jersey-ben. Gyerekkorától kezdve rajongott a sportokért, köztük leginkább a lacross-ért, amibe bele is vetette magát. Mint minden sportban, itt is a gyakorlás volt a siker kulcsa. Ahhoz, hogy fejlessze magát, a dobását, egy úgynevezett „rebound" hálót használt, ez egy kifeszített lacross-háló, amiről visszapattan a labda a dobóhoz, teljesen hétköznapi segédeszköz a sportolók életében. Viszont gyakorlás közben Rachel hálója kiszakadt, és itt jött a felismerés: rossz minőségű termékeket árulnak a piacon.

Tanulás, tanulás, tanulás

Alig 13 évesen elvégzett egy 33 hetes kurzust, amelynek az volt a célja, hogy a fiatalokat bevezesse a vállalkozói életbe. 2012-ben megalapította a Lacrosse Gladiator nevű cégét.

A következő évet azzal töltötte, hogy tökéletesítette a cégét, létrehozott egy honlapot, tervezett egy logót, és kialakította az első termékeit, amelyek reabound-ok és lacross hálók voltak. Úgy jellemzi a termékeit, hogy „olyanok, amiket nem találsz a konkurenciánál", azaz kiváló minőségűek, elérhető áron. És nagyon úgy tűnik, hogy a vásárlók ezzel teljesen egyet is értenek. A fiatal üzletasszony történetét azóta már a New York Times, a Time magazin, a USA Today és a South Florida Business Journal is megírta. Ezek hatására mélyebb vizekre evezett, ahol cápák várták.

A szülői házból a világbajnokságig

2016-ban jelentkezett az amerikai Cápák Között műsorba. Az itteni szereplése sokak figyelmét felkeltette, többek között az USA egyik legnagyobb sportfelszerelést forgalmazó vállalatának, a Dick's Sporting Goods-nak a menedzseréét is. Az üzletemberrel kötöttek egy megállapodást, ennek köszönhetően a Lacross Gladiator termékei a Dick's Sporting Goods összes üzletébe bekerültek. Rachel elmondása szerint az ingyen marketing, amit a Cápák Között műsora adott, 6 millió dolláros bevételhez juttatta. Ezeket a sikereket azzal koronázta meg, hogy a Lacross Gladiátor lett a hivatalos szponzora a sport egyik legnagyobb sztárjának, Casey Powell-nek, illetve a 2018-as lacross világbajnokság hálóinak is.

Mindezek mellett a cég termékeit számos profi és amatőr csapat használja, köztük Rachel saját csapata és a floridai nemzeti lacrosse csapat is.

Napjainkban

A Network Buzz elemzése alapján Rachel 15 évesen vált dollármilliomossá, 2020-ban pedig vagyona meghaladta az 5 millió dollárt (közel 1,5 milliárd forint). A fiatal üzletasszony a Princeton Egyetemen tanul, az órák között és után pedig menedzseli a cégét, amelynek arca és marketing-bázisa továbbra is Casey Powell sztárjátékos. Emellett már az Amazonon és az ebay-en is megtalálhatók a termékei, mindegyik platformon elsőszámú ajánlással és értékelésekkel. Rachel Zietz hozzátette, hogy a jövőben bővíteni akarja a termékpalettát, főleg lacross ütőkkel, illetve terjeszkedni akar Európába, Kanadába, Ázsiába és a Csendes-óceáni térségbe is.


Ne hagyd ki!