Scroll
FRISS
Fotó: Shutterstock

Német mintára változik az Aldi húskínálata

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2021. szeptember 7-én közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy egy német kiskereskedelmi csoport üzleteiben 2022 nyaráig 95 százalékra növelné a teljes mértékben német eredetű friss sertéshús arányát. A magyarországi Aldi értette a "célzást" és szinte azonnal reagált.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: KITE Zrt.

Kérdése van a precíziós pályázattal kapcsolatban? Ez a videó segít!

Az idei évben az agráriumot talán leginkább megmozgató tényező a precíziós pályázatnak is nevezett a Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása volt. A jelentős mennyiségű támogatást ígérő pályázat azonban sok kérdést is szült.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Fontos változások a 360 milliárdos pályázat kiírásában: mutatjuk!

Október végén 360 milliárdos pályázat nyílik meg egy hónapra. Az időablak rövid, mutatjuk mik a legfontosabb tudnivalók és mi változott a kiírásban.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Rendkívüli támogatást kapnak a kis borászatok! 1,5 milliárd forintot osztanak szét egy hét alatt

Október 18. és 26. között lehet igényelni a koronavírus-járvány okozta piaci zavarok miatt nehéz helyzetbe került borászatok számára azt a rendkívüli támogatást, amelynek 1,5 milliárd forintos keretét a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának kezdeményezésére a kormány biztosította az Agrárminisztérium (AM) számára.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Forrás: Shutterstock

Színlelt versennyel nyert tucatnyi közbeszerzést három traktoros cég

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mintegy 135 milliós bírságot rótt ki három, mezőgazdasági gépekkel kereskedő vállalkozásra, amiért színlelt versenyben osztottak fel egymás között több mint egy tucatnyi hazai közbeszerzést. A háromból két vállalkozás is önfeladással jelentkezett a bírság csökkentésének reményében, utóbb azonban kiderült, hogy félrevezetően informálták a hatóságot.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!