Scroll
FRISS

Leáldozott a sárga paprikák napja?

Bár mennyiségben még mindig a tradicionális paprikafajták tarolnak, főleg a fiatalabb korosztály körében egyre népszerűbbek a különlegességek és a színesebb, édesebb fajták.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Komoly kihívás a gazdálkodók számára a növényvédő szerek csökkentésének uniós előírása

Az Európai Unió a környezet hatékonyabb védelme érdekében 2030-ig a felhasznált növényvédő szerek 50 százalékos csökkentését kívánja elérni, a műtrágya-felhasználást pedig 20 százalékkal mérsékelné a közösség országaiban. Az Agroinform.hu hazai mezőgazdasági termelők álláspontját mérte fel az uniós stratégia megvalósíthatóságáról, illetve bevezetésének várható következményeiről.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A Google esővízzel öblíti a WC-ket a környezettudatosság jegyében

A Google friss jelentéséből kiderült, hogy 2019-ben hozzávetőlegesen 12,8 millió köbméter vizet használt fel az adatközpontjaiban működő számítógépek hűtésére. A cég bejelentette, arra fog törekedni, hogy 2030-ra 20 százalékkal több vizet tisztítson meg, mint amennyit felhasznál.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: DG

Rossz az idő? Legalább együnk egy jót! Íme a 10 legjobb alternatív étterem, egy miskolcival az élen

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauzban idén is megtaláljuk az ország legjobb alternatív vendéglátóhelyeit: a pizzától a gyroson és a barbeque-n át a fúziós fogásokig rendkívül színes a paletta. Nézzük hova érdemes ellátogatnia a gasztronómia szerelmeseinek!
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Drágult a luxusdisznó is

Nehézségekkel küzd az ágazat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!