Scroll
FRISS
Fotó: 123rf

Zalában kicsit jobb az átlag a tavalyinál

Az őszi árpa csaknem 98 százalékát learatták Zala megyében, a szántóföldeken megkezdődött az őszi búza, valamint a magborsó betakarítása - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke az MTI-vel.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Végre: globálisan csökkent az élelmiszerek ára

Júniusban 12 hónapon belül először csökkentek globálisan az élelmiszerárak havi összevetésben.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123rf

Száz éve nem volt ilyen szárazság

Az idei év júniusa a legszárazabb és a harmadik legmelegebb június volt 1901 óta Magyarországon - írta Lakatos Mónika éghajlati szakértő csütörtökön a Másfélfok című oldalon közzétett cikkében.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Phylazonit

A baktériumkészítmények szerepe a szárbontásban

A szántóföldön termesztett növénykultúrák betakarított termése a teljes növényi biomassza kevesebb, mint 50%-a. A fennmaradó nagyobb rész melléktermék, melynek jelentősebb része nem kerül vissza a talajba. A gabonafélék, ipari és takarmánynövények gyökér- és szármaradványa átlagosan a 8-10 tonnát is elérheti hektáronként.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Nagyon sok a mezőgazdasági tűz: mit tehetünk?

Idén nyáron eddig több mezőgazdasági tűzhöz riasztották a tűzoltókat, mint tavaly ugyanebben az időszakban: 64 százalékkal több gabonatábla égett, 60 százalékkal több tarló- és 32 százalékkal több kazaltűz keletkezett, mint egy évvel ezelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!