Google keresőszavak, ezekre kattintott idén a legtöbb magyar
Fotó: Shutterstock

Háború, fasírt, rezsi: itt a Google toplistája a keresésekről

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy mire kerestek rá leggyakrabban a felhasználók. Az idei magyar listán van néhány meglepetés.

Az idei toplistátaz orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések uralták. Dobogósak az év fontos magyar eseményei, például a nemrégiben zárult népszámlálás és az áprilisi országgyűlési választások is. De az euró-forint árfolyama, Vlagyimir Putyin orosz elnök, az MVM és a rezsicsökkentés is bekerültek a top 10-be.

  1. Ukrajna
  2. Népszámlálás 2022
  3. Választás 2022
  4. Orosz-ukrán háború
  5. EUR to HUF
  6. Herceg Erika
  7. MVM
  8. Kulcsár Edina
  9. Putyin
  10. Rezsicsökkentés


A filmek, sorozatok és televíziós műsorok leggyakoribb keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek, mint éldául az Uncharted, az HBO-féle Trónok Harca előzménysorozata (Sárkányok háza), valamint a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor is.

A legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es Nemzetek Ligája bizonyult, a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak a leginkább kíváncsiak a felhasználók. Az elektronikai eszközök csatáját az iPhone termékek nyerték – élen az iPhone 14, iPhone 13 iPhone 14 pro –, míg a recepteknél a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

Ne hagyd ki!