Az ausztrál Qantas légitársaság olyan járatokat indít, amelyeknek felszálláskor nem lehet tudni az úti célját.Az ötlet nem új. Az 1990-es években népszerűek voltak a kontinensen az ilyen egynapos kirándulások, amelyeket Brisbane, Melbourne vagy Sydney repterein lehet majd igénybe venni. Sokféle programot ajánlanak az érdeklődőknek, akiket különleges ételekkel várnak a fedélzeten, írja a Haszon magazin a hírlevelében.

A jegyeket 730 ausztrál dollárért (170 ezer forint) lehet megvásárolni. A repülőtársaságok anyagi mélyrepülésben vannak az elmúlt egy évben a járvány miatt, Ausztráliában idén januárban az utasszám 4 százaléka volt az egy évvel korábbinak.

The Conversation

Friss

Forrás: en.wikipedia.org

Feltámasztani a kihalt mamutot? Pénz éppen van rá

A génszerkesztéssel és biotudománnyal foglalkozó Colossal vállalat 15 millió dolláros, átszámítva közel 4,5 milliárd forintos befektetéshez jutott. A frissen bevont tőkét arra fogja használni, hogy feltámassza a több mint 10 ezer éve kihalt gyapjas mamutot.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!