Valakinek megért 89 millió forintot Indiana Jones kalapja
Fotó:123RF

Valakinek megért 89 millió forintot Indiana Jones kalapja

A Prop Store Los Angeles-i aukcióján lehetett licitálni arra a fedora kalapra, amelyet Harrison Ford az Indiana Jones és a végzet temploma című epizódban viselt. Jól felverték az árát, a győztes, akinek nevét nem ismerjük, 300 ezer dollárt fizetett érte.


A meglepően jó állapotban megőrzött kalap árát előzetesen 150-250 ezer dollárra (44-74 millió forintra) becsülték. A fejfedőt kifejezetten az 1984-ben forgatott második Indy-epizódhoz készítették. A Herbert Johnson kalapos céget bízták meg a feladattal, amely korábban Az elveszett frigyláda fosztogatói című filmhez is legyártotta a főhős jellegzetes kalapjait. 2015-ben Fordnak az a kalapja, amelyet Az elveszett frigyláda forgatásán viselt, több mint 500 ezer dollárért (148 millió forintért) kelt el.

Mennyit hozott a film?

A neten található összesítések szerint ez az epizód hozta a legalacsonyabb, 331 millió dolláros bevételt a gyártóknak. A frigyládás rész 390, a kereszteslovagos 474, a kristálykoponyás pedig 790 dollárt termelt. Szerinted akkor is ez a sorrend, ha a filmek minőségét nézzük?


The Conversation

Ne hagyd ki!