A John Deere hamarosan önvezető traktorokkal forradalmasítja a mezőgazdaságot

A John Deere hamarosan önvezető traktorokkal forradalmasítja a mezőgazdaságot

Az egyesült államokbeli traktorgyártó 250 millió dollárért vásárolja fel az automatizált mezőgazdasági technológiára szakosodott Bear Flag Robotics vállalatot. Ezzel újabb lépést tesz a teljesen autamatizált agrárium felé.A John Deere egy ideje már dolgozik az önvezető technológián, de a mostani felvásárlással egy lépéssel közelebb került a céljához. A két vállalat 2019 óta működik együtt egy olyan szoftver megalkotásán, amely a régebbi és az újabb traktor modellekkel is kompatibilis. A Bear Flag Robotics egy ideje már teszteli az innovatív megoldást a kaliforniai földeken. Dan Leibfried, a John Deere automatizálásért felelős igazgatója elmondta, céljuk, hogy a következő 12 hónapban Bear Flag Robotics-al karöltve tökéletesítsék a technológiát, és elkezdjék a nagyvolumenű, kereskedelmi célú gyártást és értékesítést.

Piacvezető megoldás

A több mint 110 milliárd dolláros piaci értékű vállalat vezetősége bizakodó a technológiával kapcsolatban. Leibfried hozzátette, hogy a cég aktívan jelen van a mezőgazdasági ágazatban, és a vásárlók is elégedettek a termékeikkel. A termelési volumen növelése mellett prioritásként kezelik a technológia elterjedésének gyorsaságát is.

Felújítjuk a vásárlók gépeit. Olyan megoldást szeretnénk nyújtani, amelynek segítségével a termelők rövid időn belül kiküszöbölhetik a szakképzett munkaerőhiány okozta nehézségeket.

-mondta Aubrey Donnellan, a Bear Flag Robotics vezérigazgatója.

És hogy kinek éri ez meg? Lényegében mindenkinek, de főleg azoknak, akik évente kettő vagy több fajta növényt termesztenek a földjeiken, nagy területeken. Az önvezető technológiával a traktorok a nap 24 órájában, jóformán szünet nélkül üzemelhetnek. Ez lehetővé teszi a gazdáknak, hogy extra ültetvényekkel bővítsék a tevékenységüket.

A Bear Flag Robotics megoldása a tökéletes egyvelege a lidar (lézer alapú távérzékelés), a radar és a kameraszenzorok által nyújtott technológiai lehetőségeknek, kiegészülve egy szoftveres távvezérlő funkcióval. A John Deere ezt a technológiát fogja összegyúrni a saját önvezető találmányával, amely piacvezető terméket eredményezhet.

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!