A kérdés az, hogy a járvány elmúltával lesz-e visszarendeződés, vagy a menekülők inkább kitartanak új szakmájuk mellett.


Munka nélkül maradt vendéglátósok és szállodai dolgozók sokasága váltott ingatlanközvetítésre, ami menekülő útvonal, de akár tartós pályamódosítás is lehet. A vendéglátósok, szállodai alkalmazottak, idegenvezetők, utazási irodai értékesítők, vagyis a turizmushoz kötődő szektorokban dolgozóknak mindenesetre most nyilván a túlélés a legfontosabb.

Három cég, három példa

A legtöbben májusban, júniusban és novemberben jelentkeztek ingatlanértékesítőnek. Pozitívum, hogy a jelentkezők többségének volt tapasztalata az ügyfélkapcsolatban, sőt sokaknál még az értékesítési rutin is megvan

– mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és marketingigazgatója a vg.hu-nak.

A Duna House oktatási részlege megnövelt kapacitással segítette a pályamódosítókat és a kezdő értékesítőket. A lemorzsolódás ugyan nőtt a megnövekedett érdeklődés miatt, de a közvetítői létszám is emelkedett tavaly a hálózatnál.

Általában három-hat hónap alatt dől el, hogy megragad-e valaki a szakmában

– mondta Kiss-Szilágyi Judit, az OTP Ingatlanpont országos értékesítési vezetője, megerősítve, hogy a járvány kezdete óta hozzájuk is többen jelentkeznek a turizmus-vendéglátás szektort elhagyók közül. Ilyen típusú pályamódosításra korábban is voltak példák, akkor a többség az éjszakázástól, az állandó hét végi munkától menekült. A turizmus-vendéglátásban az ügyfelek kezelése és magas minőségű kiszolgálása nem újdonság, ez a tapasztalat az ingatlanszakma sikerének kulcsa is.

A Balla Ingatlanhoz is sokan jelentkeznek a Covid következtében bajba került iparágakból érkezők és korábban külföldön dolgozók is. A jelentkezők egy része átmeneti megoldást keres, vágyik vissza az eredeti szakmájába.

Ők nem találják meg a számításukat, mert az eredmények jellemzően a második évtől jönnének

– mondta Balla Ákos, aki nem titkolja, hogy nem vesz fel olyanokat, akik nem hosszú távra terveznek, mert a magas fluktuáció nem tesz jót sem a cégnek, sem a szakmának.


The Conversation

Friss

Kiderült, hányan élnek minimálbéren, meglepően sokan

Minél kisebb egy adott cég, a dolgozóik annál nagyobb aránya keres minimálbért vagy a garantált bérminimum körüli összeget.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Lounge Group

A pandémia időszaka nem csak gazdasági lehetőségeket rejtett

A járványhelyzet árnyékában manapság sokat hangoztatott digitalizációs lehetőségek az üzleti élet szereplői számára csak a jéghegy csúcsát jelentik, mivel a környezettudatosság és dolgozói empátia felé tolódás legalább annyira befolyásolja a jövőnket, mint az elmúlt másfél évet – ez derült ki a Summit Play tudásmegosztó felületére feltöltött rövid interjúkból. Az online felületen szeptember 29-től elérhető exkluzív videós kerekasztalok a Lounge Group jóvoltából kerülnek terítékre, és az üzleti élet, valamint a marketing legfontosabb problémáit boncolgatják – a már látható mini interjúk pedig ezen beszélgetések témáiba is bepillantást nyújtanak.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Lefizetem a bírót, mondta a magyar ügyvéd, nem jött be

Börtönbe mehet az ügyvéd, ha a bíróság elítéli.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!