Bitcoin érme pénztárca, bankkártya és bankjegyek társaságában
Fotó: unsplash

A Vasember égbe lökte a bitcoin árfolyamát


A kriptodeviza lassacskán világszerte használt fizetőeszközzé válik, egyre több helyen fogadják el.

​Új történelmi csúcs

Óriásit ugorva, jócskán 43 ezer dollár fölé emelkedve soha nem látott magasságokban járt bitcoin kriptodeviza árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla autógyártó bejelentette: 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint, amit fizetőeszközként is elfogad. Magyarán a közeljövőben bitcoinért is lehet majd Tesla autókat vásárolni. A Tesla lépése mögött az igazi Vasember Elon Musk áll, aki a Twitteren az elmúlt hetekben többször is letette a voksát az új fizetőeszköz mellett.

Ámokfutás

Musk rendkívül változatos módon igyekezett felhívni követői figyelmét a kriptodevizákra. Volt, hogy csak ennyit írt ki: #bitcoin. Máskor egy viccpénz a Dogecoin került a célkeresztjébe. Tweetjeiben azt állította róla, hogy ez az emberek bitcoinja, illetve követőit meg is szavaztatta, hogy a sokféle kriptodevizából a Dogecoin vagy valamelyik más lehet a jövő fizetőeszköze. A Dogecoin árfolyama több száz százalékot ment felfelé és a Tesla bejelentésével a Vasember most a bitcoin árfolyamát is történelmi csúcsra lökte.

​Egyedül nem megy

Ahhoz persze, hogy a bitcoin globális valuta legyen önmagában az igazi Vasember is kevés lenne. Az árfolyamot az nyomja felfelé, hogy más nagy befektetők is hisznek a bitcoinban. Az egyik legnagyobb online fizetési platform a PayPal vagy a világ legnagyobb befektetési alapkezelője a Blackrock,vagy a tőzsdei kisbefektetők kedvence az ingyenes kereskedést kínáló Robinhood is elérhetővé tette ügyfelei számára a bitcoin vásárlást. Biztosra vehető, hogy példájukat a jövőben sokan fogják még követni.

Ne hagyd ki!