A kriptodeviza lassacskán világszerte használt fizetőeszközzé válik, egyre több helyen fogadják el.

​Új történelmi csúcs

Óriásit ugorva, jócskán 43 ezer dollár fölé emelkedve soha nem látott magasságokban járt bitcoin kriptodeviza árfolyama, miután kiderült, hogy a Tesla autógyártó bejelentette: 1,5 milliárd dollárért vásárolt bitcoint, amit fizetőeszközként is elfogad. Magyarán a közeljövőben bitcoinért is lehet majd Tesla autókat vásárolni. A Tesla lépése mögött az igazi Vasember Elon Musk áll, aki a Twitteren az elmúlt hetekben többször is letette a voksát az új fizetőeszköz mellett.

Ámokfutás

Musk rendkívül változatos módon igyekezett felhívni követői figyelmét a kriptodevizákra. Volt, hogy csak ennyit írt ki: #bitcoin. Máskor egy viccpénz a Dogecoin került a célkeresztjébe. Tweetjeiben azt állította róla, hogy ez az emberek bitcoinja, illetve követőit meg is szavaztatta, hogy a sokféle kriptodevizából a Dogecoin vagy valamelyik más lehet a jövő fizetőeszköze. A Dogecoin árfolyama több száz százalékot ment felfelé és a Tesla bejelentésével a Vasember most a bitcoin árfolyamát is történelmi csúcsra lökte.

​Egyedül nem megy

Ahhoz persze, hogy a bitcoin globális valuta legyen önmagában az igazi Vasember is kevés lenne. Az árfolyamot az nyomja felfelé, hogy más nagy befektetők is hisznek a bitcoinban. Az egyik legnagyobb online fizetési platform a PayPal vagy a világ legnagyobb befektetési alapkezelője a Blackrock,vagy a tőzsdei kisbefektetők kedvence az ingyenes kereskedést kínáló Robinhood is elérhetővé tette ügyfelei számára a bitcoin vásárlást. Biztosra vehető, hogy példájukat a jövőben sokan fogják még követni.

The Conversation

Friss

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!