Sokaknak okoz gondot, hogy a legfeljebb 50 százalékos állami támogatást csak a munkák kifizetése után lehet igényelni.


Önerő a zaciból?

Az Otthonfelújítási Támogatás lényege, hogy a gyermeket nevelő ingatlantulajdonosok a lakásuk megújításakor felmerülő anyag- és munkaerőköltségek felét, legfeljebb 3 millió forintot utólag visszakapják az államtól. Csakhogy jó pár olyan ember akad, aki saját zsebből a munka teljes költségét előre nem tudja finanszírozni, ám bankhitelt erre a célra nem szeretne vagy nem is tudna felvenni. Ilyenkor jó megoldás lehet az értékes családi vagyontárgyakat zálogba adni, majd néhány hónap múlva, az állami támogatás megérkezésekor kiváltani.

Miért jó a zálogkölcsön?

Zálogkölcsönből jóval gyorsabban lehet pénzhez jutni, mintha egy banktól kérnénk kölcsönt. Nincs hitelbírálati eljárás, ami számít, hogy milyen értékes a felajánlott zálogtárgy. Márpedig az otthonfelújítási program esetében a gyorsaság különösen fontos, hiszen már most, a roham beindulása előtt sincs elég építőipari kivitelező, így előnybe kerülnek azok, akik így vagy-úgy de elő tudják teremteni a szükséges összeget és azonnal el tudják indítani a munkát. Akkor sincsen baj, ha elhúzódnak a munkálatok, hiszen a zálogba adott vagyontárgy nem vész el, a zálogkölcsön pedig bármeddig meghosszabbítható. A zálogkölcsön meglehetősen drága finanszírozási forma, mert magasak a kamatok és megfizetendő egyéb díjak, de talán ez leggyorsabb és legrugalmasabb pénzszerzési lehetőség.


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!