Sokaknak okoz gondot, hogy a legfeljebb 50 százalékos állami támogatást csak a munkák kifizetése után lehet igényelni.


Önerő a zaciból?

Az Otthonfelújítási Támogatás lényege, hogy a gyermeket nevelő ingatlantulajdonosok a lakásuk megújításakor felmerülő anyag- és munkaerőköltségek felét, legfeljebb 3 millió forintot utólag visszakapják az államtól. Csakhogy jó pár olyan ember akad, aki saját zsebből a munka teljes költségét előre nem tudja finanszírozni, ám bankhitelt erre a célra nem szeretne vagy nem is tudna felvenni. Ilyenkor jó megoldás lehet az értékes családi vagyontárgyakat zálogba adni, majd néhány hónap múlva, az állami támogatás megérkezésekor kiváltani.

Miért jó a zálogkölcsön?

Zálogkölcsönből jóval gyorsabban lehet pénzhez jutni, mintha egy banktól kérnénk kölcsönt. Nincs hitelbírálati eljárás, ami számít, hogy milyen értékes a felajánlott zálogtárgy. Márpedig az otthonfelújítási program esetében a gyorsaság különösen fontos, hiszen már most, a roham beindulása előtt sincs elég építőipari kivitelező, így előnybe kerülnek azok, akik így vagy-úgy de elő tudják teremteni a szükséges összeget és azonnal el tudják indítani a munkát. Akkor sincsen baj, ha elhúzódnak a munkálatok, hiszen a zálogba adott vagyontárgy nem vész el, a zálogkölcsön pedig bármeddig meghosszabbítható. A zálogkölcsön meglehetősen drága finanszírozási forma, mert magasak a kamatok és megfizetendő egyéb díjak, de talán ez leggyorsabb és legrugalmasabb pénzszerzési lehetőség.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!