Átalakítja a húsvéti csokitojásokat a brit Aldi: az aljuk lapos lesz, ezzel a boltlánc több tonna műanyagot takarít meg.


Bizonyos húsvéti csokitojások alja lapos, négyszög alakú lesz, ami lehetővé teszi, hogy ne dőljenek el, így pedig a belső műanyag csomagolásra sincs szükség. Összesen 6 húsvéti termékcsoport újul meg és lesz teljesen műanyagmentes. Ezen kívül más megoldásokkal is igyekszik megszabadulni a felesleges műanyagtól a cég- írja a Napi.hu.

A termékek csomagolásán a hagyományosan műanyagból készült átlátszó „ablakokat" például farostból készült komposztálható cellulózfóliára cserélik. Jön egy teljesen fenntartható csokoládédoboz is, amihez a betét újrahasznosított burgonyahéjból készült. Az Aldi ezekkel 29 tonna műanyagnak int búcsút. A cég célja, hogy 2025 végéig az összes termékének a csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

Műanyagmentesen karácsonyozott a Tesco

A boltláncok világszerte igyekeznek visszafogni a műanyagfelhasználást: a brit Tesco például több mint 20 millió darab egyszer használatos műanyagot távolított el karácsonyi kínálatából a brit Tesco. Utóbbi boltlánc magyar leánya is spórol a műanyaggal. A boltlánc 2019 februárjában vállalta, hogy 2020 végére sajátmárkás termékeiből eltávolítja az összes nehezen újrahasznosítható anyagot: ennek eredményeként 454 tonna műanyag vált szükségtelenné. A Lidl, a Spar és az Auchan is igyekszik minimalizálni a műanyagok felhasználását, például újrahasznosítható zacskók bevetésével.

Ismered a Kolumbusz tojása sztorit?

Kolumbuszt állítólag azzal bírálták az irigyei, hogy nem is volt olyan rendkívüli teljesítmény Amerika felfedezése, más is meg tudta volna tenni. A felfedező ekkor kért egy főtt tojást, és fogadást ajánlott az egybegyűlteknek: nem tudják külső segítség, támasz nélkül megállítani az asztalon. Mindenki kudarcot vallott. Kolumbusz akkor az asztal lapjához koccantva kicsit megtörte, és a sík felületen megállította a tojást. Ja, így könnyű, mondták erre az egybegyűltek, majd szégyenkezve felismerték a tanulságot: ha már mindenki ismeri a mutatványt, valóban könnyű megcsinálni. Elsőnek lenni valamiben, az az igazán bátorságot, leleményességet, kitartást igénylő cselekedet.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!