Újrahasznosított háztartási termékekkel rukkolt elő a német boltlánc.


A Lidl legalább 95 százalékban újrahasznosított műanyagból készült, időszakosan elérhető háztartási termékekkel állt elő. Az árucikkekhez sokkal kevesebb erőforrást használnak fel, mint a hagyományos, új műanyagból gyártott termékek esetében.

A cég műanyagstratégiájának részeként március 4-től érhetőek el a különböző színű vödrök, vállfák, tárolódobozok, összecsukható rekeszek és szennyestartó kosarak

– olvasható a cég közleményében.

Így zajlik az újrahasznosítás

A termékek 28,5 tonna, korábban már felhasznált műanyagból készültek el. A háztartási műanyaghulladékot a PreZero, a Schwarz Csoport (ehhez a vállalathoz tartozik a Lidl és a Kaufland is) környezetvédelemért felelős részlege összegyűjtötte, megtisztította, majd újrahasznosított műanyag granulátumokká dolgozta fel. Ezt az anyagot használják az eddigieknél környezetbarátabb Lidl termékek előállításához.

Európában 2018-ban 61,8 millió tonnányi műanyagot használtak el. Ez a mennyiség viszonylag stabil, miközben más földrészeken folyamatosan növekednek az értékek.

Így fulladunk bele a műanyag szemétbe, ez lehet a megoldás


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Reagált a bírálatokra a Ryanair, az utasok járnak jól

A diszkont légitársaság öt napon belül visszafizeti a törölt járatokra szóló jegyek árát a cég csütörtöki bejelentése szerint.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A szállodások 350 ezerért sem találnak 8 általánost végzett szobaasszonyt

A munkaerőhiány már most, 50-60 százalékos kihasználtságnál is fékezi a növekedést a szállodaiparban, mert azok a szálláshelyek, amelyek reménytelenül próbálják feltölteni üres álláshelyeiket, nem tudnak sem több vendéget fogadni, sem az elvárt színvonalú kiszolgálást nyújtani. Szakmai szövetségük több javaslattal állt elő.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Kínos, mondhatni ciki ügyben bírságolt a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki az „Év Terméke" díjat korábban osztó cégre, amiért az hiányosan teljesítette a saját maga által vállalt kötelezettségeket.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!