Rangos listára kerül fel egy magyar város, Debrecen
Fotó: Shutterstock

Magyar város New York, Dubaj, Berlin mellett egy listán

Idén is díjazta Debrecent az fDi Intelligence, a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó egysége, a cívis város az ötödik lett a kis városok között a befektetési stratégiája alapján – írja a Dehir, miután kedden Cannes-ban Barcsa Lajos alpolgármester átvette az elismerést a világ egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztési kiállításán, az MIPIM-en.


A debreceni hírportál felidézte, hogy 2018-ban a Financial Times az európai kisvárosok között a legjobb befektetésösztönzési stratégiával rendelkező várossá választotta Debrecent, 2020-ban ugyanebben a kategóriában második helyezett lett.

2021-ben a világ legjobb befektetésösztönzési célpontjainak a rangsorában került a top 10-be Debrecen, olyan világvárosokkal együtt, mint New York, Hongkong, Abu-Dzabi, Dubaj és Berlin.

A Financial Times az egyik évben az európai városokat elemzi, azokat listázza, a másik évben pedig világlistát állít össze. Debrecen így már egymást követően négy periódusban is a legjobbak közé került a befektetésösztönzési stratégiája alapján.

Az elmúlt időszakban számos világcég, köztük a BMW, a Semcorp vagy a CATL döntött debreceni beruházásról. A kínai akkumulátorgyártó , a CATL gyárépítési tervei erősöen megosztóak, az ügyben komoly szakmai és politikai vita alakult ki, a lakosság egy része is tiltakozik az üzem létesítése ellen.


Ne hagyd ki!