Az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos július 5-én végleg lemond vezetői pozíciójáról. A jelenlegi felhőalapú számítástechnikai vezető, Andy Jesse veszi át a stafétát – írja a CNBC.


Az Amazon februárban jelentette be, hogy a szupergazdag alapító idén elhagyja vezérigazgatói posztját. Végül július 5-re tűzték ki a dátumot.

Azért esett erre a dátumra a választásunk, mert érzelmileg kötődöm ehhez a naphoz, ugyanis 1994-ben, pontosan 27 évvel ezelőtt, ekkor alakult meg az Amazon

– mondta Jeff Bezos az Amazon éves részvényesi értekezletén.

A világ egyik leggazdagabb embere a továbbiakban a vállalat igazgatótanácsának ügyvezető elnökeként tevékenykedik tovább. Döntése mögött valószínűleg az áll, hogy több időt akar szentelni olyan kezdeményezésekre, mint a Bezos Earth Fund, a The Washington Post, az Amazon Day 1 Fund és a Blue Origin űripari vállalat.

Nagy titkolózás övezte az utódlási folyamatot, sokan arra tippeltek, hogy a vállalat globális fogyasztói ágazatának tavaly augusztusban lemondott vezetője, Jeff Wilke veszi át a helyét. A választás végül Andy Jesse-re esett.

Nem lesz probléma

Andy Jesse 1997-ben diplomázott a Harvard-on, ahonnan egyből Jeff Bezos mellé szegődött, mint marketing menedzser. 2014-ben az ő ötlete volt, hogy az Amazon kezdjen internetes táregységek bérbeadásába. Végül ez lett az Amazon Web Services felhő alapú szolgáltatás alapja. Andy Jesse jelenleg ennek a divíziónak az elnöke. Sokan úgy hivatkoznak rá, mint a felhőalapú szolgáltatás atyjára. Jeff Bezos bízik benne, hiszen majdnem olyan régóta a cégnél van, mint az alapító. Andy Jesse jelenlegi vagyonát 394 millió dollárra becsülik, amiből 280 millió dollárt Amazon részvények tesznek ki. Az Amazon Web Services vezérigazgatójaként jelenleg éves szinten 348809 dollárt (nagyjából 100 millió forintot) keres.

The Conversation

Friss

Photo by Calum Lewis on Unsplash

Célegyenesben az ezer forintos étolaj

A napraforgómag drágulása miatt szálltak el az árak. A háztartások mellett a vendéglátás is megsínyli az áremelkedést.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egészségügy: okos számítással elkerülhető lenne a pazarlás

A drága technológiát csak abból a szempontból kellene támogatni, hogy mennyire okoz nagyarányú egészségjavulást a súlyos betegségben szenvedőknek. Ehelyett mindent megveszünk, mert úgyis az állam állja a számlát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!