Nem, nem Magyarországon, hanem Szerbiában. Egy 800 éves múltra visszatekintő városkában, az ország déli csücskében.


Vranje, a dél-szerbiai városka hangulatos kávézóival, zsúfolt éttermeivel csábította a turistákat, de a járvány mindent felborított, hiszen a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozták a hatóságok. A Napi.hu azonban szerbiai lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a település így sem maradt látogatók nélkül, amit a januárban megnyitott, nem is a legnagyobbak közé tartozó Lidl-áruháznak köszönhet.

Jó időben jó helyen

A városka Szerbia legdélebbi részén, a bolgár, az észak-macedón és a koszovói határ közelében található. Észak-Macedóniától mindössze 50 kilométerre fekszik. A szerbek azért járnak a Lidl-be, mert jók az árak, és a bolt Görögországra emlékezteti őket, ahova most a járvány miatt nem tudnak átruccanni. A koszovóiaknál és az észak-macedónoknál nincs jelen a német kereskedelmi lánc, az onnan érkezőket az újdonság és akciók vonzzák.

Az észak-macedóniai Joco Tours utazási iroda felfigyelt a vranjei Lidl vonzerejére, és a helyzetre példás gyorsasággal reagálva olyan buszos túrákat indított a szerbiai városba, amelyek egyik pontjaként háromórás vásárlási lehetőséget biztosít ügyfeleinek. A Lidl pedig dörzsölheti a markát, járvány ide, járvány oda, a forgalom minden képzeletet felülmúl az áruházban. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!