Nem, nem Magyarországon, hanem Szerbiában. Egy 800 éves múltra visszatekintő városkában, az ország déli csücskében.


Vranje, a dél-szerbiai városka hangulatos kávézóival, zsúfolt éttermeivel csábította a turistákat, de a járvány mindent felborított, hiszen a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozták a hatóságok. A Napi.hu azonban szerbiai lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a település így sem maradt látogatók nélkül, amit a januárban megnyitott, nem is a legnagyobbak közé tartozó Lidl-áruháznak köszönhet.

Jó időben jó helyen

A városka Szerbia legdélebbi részén, a bolgár, az észak-macedón és a koszovói határ közelében található. Észak-Macedóniától mindössze 50 kilométerre fekszik. A szerbek azért járnak a Lidl-be, mert jók az árak, és a bolt Görögországra emlékezteti őket, ahova most a járvány miatt nem tudnak átruccanni. A koszovóiaknál és az észak-macedónoknál nincs jelen a német kereskedelmi lánc, az onnan érkezőket az újdonság és akciók vonzzák.

Az észak-macedóniai Joco Tours utazási iroda felfigyelt a vranjei Lidl vonzerejére, és a helyzetre példás gyorsasággal reagálva olyan buszos túrákat indított a szerbiai városba, amelyek egyik pontjaként háromórás vásárlási lehetőséget biztosít ügyfeleinek. A Lidl pedig dörzsölheti a markát, járvány ide, járvány oda, a forgalom minden képzeletet felülmúl az áruházban. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!