A Lidl nagy dobása Szerbiában

Nem, nem Magyarországon, hanem Szerbiában. Egy 800 éves múltra visszatekintő városkában, az ország déli csücskében.


Vranje, a dél-szerbiai városka hangulatos kávézóival, zsúfolt éttermeivel csábította a turistákat, de a járvány mindent felborított, hiszen a vendéglátóhelyek nyitvatartását korlátozták a hatóságok. A Napi.hu azonban szerbiai lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a település így sem maradt látogatók nélkül, amit a januárban megnyitott, nem is a legnagyobbak közé tartozó Lidl-áruháznak köszönhet.

Jó időben jó helyen

A városka Szerbia legdélebbi részén, a bolgár, az észak-macedón és a koszovói határ közelében található. Észak-Macedóniától mindössze 50 kilométerre fekszik. A szerbek azért járnak a Lidl-be, mert jók az árak, és a bolt Görögországra emlékezteti őket, ahova most a járvány miatt nem tudnak átruccanni. A koszovóiaknál és az észak-macedónoknál nincs jelen a német kereskedelmi lánc, az onnan érkezőket az újdonság és akciók vonzzák.

Az észak-macedóniai Joco Tours utazási iroda felfigyelt a vranjei Lidl vonzerejére, és a helyzetre példás gyorsasággal reagálva olyan buszos túrákat indított a szerbiai városba, amelyek egyik pontjaként háromórás vásárlási lehetőséget biztosít ügyfeleinek. A Lidl pedig dörzsölheti a markát, járvány ide, járvány oda, a forgalom minden képzeletet felülmúl az áruházban. (Képünk illusztráció)


Ne hagyd ki!