2,5 milliárd forint nyeremény halmozódott fel az ötöslottón
Fotó: Shutterstock

14 hete nem volt telitalálat, 2,5 milliárd az ötöslottón

Ha biztosra akarsz menni, csaknem 44 millió szelvényt kell kitöltened. Annak az esélye ugyanis, hogy eltalálod az összes nyerőszámot az ötös lottón, 1 a 43 949 268-hez.


Az Ötöslottó játékban 90 számból kell 5-öt kiválasztani. A cél az, hogy a fogadó minél többet eltaláljon a hetente sorsolt 5 nyerőszám közül. Ez akkor jár pénznyereménnyel, ha a játkosnak legalább 2 találata van egy mezőn, a főnyereményt az 5 találat jelenti. Az Ötöslottó nyereményeinek nagysága attól függ, hogy:

  • hány alapjáték érkezett be az adott sorsolásra,
  • van-e az előző játékhétről halmozódó nyeremény, és
  • hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban, vagyis a kisorsolt 5 szám közül hány játékos találta el mind az 5 számot, illetve hányan értek el 4, 3 vagy 2 találatot.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint 14 hete nem volt telitalálat, a halmozódó nyeremény várható főnyeremény: 2,555 milliárd Ft. A húzást ma, 18.45-kor tartják.

Amennyiben senkinek sem sikerül helyesen megtippelnie mind az 5 kisorsolt számot, a telitalálatért járó nyeremény hozzáadódik a következő heti nyeremény összegéhez. Ez a halmozódás legfeljebb 1 évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a Szerencsejáték Zrt. a főnyereményt a részvételi szabályzat alapján felosztja a többi nyertes között. Fontos, hogy nem csupán a Jackpot, vagyis a telitalálat nyereménye halmozódik, hanem a 2, 3 és 4 találatoké is.

A valaha volt legnagyobb nyeremény az ötöslottón 6.431.516.010 forint volt (2020. 13. játékhét).


Ne hagyd ki!