A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a kormányinfón megígérte, hogy a kormány nyilvánosságra hozza a kínai és orosz vakcinák beszerzésére vonatkozó szerződéseket. Megtette, igaz, kissé szokatlan formában.


A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket!

Így indítja bejegyzését a miniszter.

A magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll. Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai...

Közzétette: Gulyás Gergely2021. március 11., csütörtök

Röviden a lényegről

A kínai vakcina esetében a szerződés magyar nyelvű. Az eladó a Danubia Pharma gyógyszerkereskedő cég. A vevő a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az aláíró Müller Cecília tisztifőorvos. A szerződés több ütemben 5 millió vakcinára szól, az ár darabonként 30 euró + 5% áfa.

Az orosz vakcinánál angol nyelvű a szerződés. Az eladó az orosz Human Vaccine nevű cég. A vevő a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az aláíró Müller Cecília tisztifőorvos. A szerződés keretes részében, ahol a 19,9 amerikai dolláros darabonkénti árat feltüntették, 3 ezer adag szerepel. Egy szerződésmódosítással további 1 millió adagra szól a rendelés.


The Conversation

Friss

Szeptemberben kidobják a sugar daddy-ket a Google Play-ről

A Google Play szakemberei megvizsgálták a vállalat érzékeny tartalmakra vonatkozó irányelveit, és úgy döntöttek, ideje változtatni a szabályokon. Szeptembertől egyetlen sugar daddy app sem kerülhet be az androidos piactér kínálatába.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Potom pénzért árverezik el Diana hercegnő esküvői tortaszeletét

A Dominic Winter aukciós ház gondoskodott róla, hogy Diana hercegnő és Károly herceg menyegzőjéről az esemény után 40 évvel is beszéljenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ez a 16 éves srác összehozott egy 2 millió dolláros üzletet

A tavalyi év egyértelmű nyertesei a kiskereskedelmi online vállalatok voltak, illetve a 16 éves New Jersey-i Max Hayden.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!