Az LG új beltéri növénytermesztő gépe

Már balkon sem kell, ha otthon termesztenél növényeket

A körülbelül éjjeliszekrény méretű készülékben egyszerre többféle növény gondozható és felnevelhető úgy, hogy ki sem kell mozdulnunk a szobánkból.


Szobakertészet csúcstechnológiával

Egy szabadon álló, beltéri növénytermesztő készülékkel lépett piacra az LG Electronics (LG) a megújult zöld életmód koncepciója részeként. Az eszköz segítségével

„a kezdő kertészek is egész évben otthonuk kényelmében termeszthetnek zöldségeket, fűszernövényeket, vagy akár virágokat is. A stílusos és rendkívül egyszerűen használható életmód-innováció egy teljes értékű kert minden előnyét kínálja anélkül, hogy használóinak a kártevők vagy a kedvezőtlen időjárás miatt kellene aggódniuk”

– áll az LG sajtóközleményében.

A teljesen önálló egységként megtervezett LG tiiunban (a „tiiun” koreai szó, jelentése: „kihajt” – a szerk.) két polc kapott helyet, amelyek külön-külön hat kombinált vetőmagcsomag és három vetőmagkészlet tárolására alkalmasak. Minden kombinált vetőmagcsomagon tíz lyuk van a magok csíráztatására. A felhasználók mindössze négy-nyolc hét alatt nevelhetik fel benne a növényeiket.

Az LG „előremutató technológiája és dizájnja, valamint a termék által kínált egyedi fogyasztói előny” miatt a CES 2022 Innovációs Díját is megkapta.

A technológia

A sajtóközlemény szerint az LG inverteres kompresszorára épülő időjárás-szabályozó rendszere (Flexible Weather Control System) a tiiun belső hőmérsékletének szabályozásával biztosít optimális feltételeket az organikus növekedéshez. Amellett, hogy automatikusan, a nap természetes ciklusát imitálva szabályozza a hőmérsékletet és a fényt, 24 óránként nyolcszor öntözi meg a növényeket, és folyamatosan ideális páratartalmú levegőt keringet, hogy a magvakból egészséges növények fejlődhessenek.

Az LG tiiun belső struktúráját úgy tervezték meg, hogy növelje a fotoszintézis hatékonyságát, azaz a készülékbe szerelt LED-fényforrás hatását, és így gyorsítsa a növekedési folyamatot. A légmentesen záródó, állandó belső hőmérsékletet biztosító, és egyben a káros rovarokat is távol tartó, átlátszó ajtón keresztül a felhasználók mindig szemmel kísérhető a növények fejlődése. Az LG ThinQ™ mobilalkalmazással pedig távolról is nyomon követhetik a teljes csírázási folyamatot, ellenőrizhetik vagy módosíthatják a beállításokat, és értesítést kaphatnak, ha a víztartályt újra kell tölteni.

„Az LG tiiun praktikus és kényelmes megoldás azon elfoglalt vásárlóink számára, akik otthonukban is zöldebb, egészségesebb életmódot szeretnének követni. (…) Otthonunk stílusos kiegészítőjeként is helyt álló, okos növénytermesztő rendszerünk szórakoztatóvá és egyszerűvé teszi a fűszernövények, leveles zöldségek és virágok termesztését még azok számára is, akiknek nincs semmilyen kertészeti tapasztalata”

— mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép és légkondicionáló üzletágának elnöke.

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!