Ijesztő videó: így reagál az "emberszabású" robot, ha piszkálják!
Fotó: Youtube

Ijesztő videó: így reagál az "emberszabású" robot, ha piszkálják!

2021 végén a Megatron nevű mesterséges intelligencia kijelentette, hogy az emberek nem elég okosok ahhoz, hogy ne használják katonai célokra a robotokat. Most pedig egy humanoid robot húzta fel magát, amikor cukkolni kezdték.

A humanoid robotokat tervező brit Engineered Arts már pár hete bemutatta az Ameca nevű robotját, amelyről a hamuesgyemant.hu számolt be. Az akkori videóban Ameca „felébredt", az arca a zavarodottság jeleit mutatta, majd saját magán lepődött meg, amikor megnézte a karjait. A videó végén Ameca mosolyog, és a nézőket üdvözölte.

Az Engineered Arts most egy újabb anyagot osztott meg a robotról, ahol Ameca orrát igyekezett megérinteni a cég egyik munkatársa. A teszt alatt Ameca lényegében úgy reagált, ahogy az emberek szoktak: először nyugodtan követi az ide-oda cikázó ujjat, majd amikor az egyre közelebb került az arcához, előbb hátrált, majd próbálta megfogni a munkatárs kezét. Mindezt élethű mimikával kiegészítve.A robot természetesen a mesterséges intelligencia segítségével működik, amelyet már nem az Engineered Arts fejlesztett. Ők csak a realisztikus testet készítették, az MI-t a fejlesztőkre bízták. Ameca minden bizonnyal tovább fog fejlődni, hiszen a cég végső célja, hogy tökéletesre csiszolja a gép és az ember közötti interakciókat.

Ne hagyd ki!