Hétfőtől lehet letölteni az ingyenes szoftvercsomagot

Hétfőtől elérhető a digitális jólét szoftver alapcsomag.


A csomag könnyen telepíthető és használható operációs rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. Az alapcsomag böngésző, levelező és multimédia programokkal felszerelve teszi lehetővé a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését – írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Az alapcsomag felgyorsíthatja a nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését, amelynek használói jelentős összeget takaríthatnak meg. Schanda Tamás, a tárca államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomagba elsősorban magyar kis- és középvállalkozások által fejlesztett vagy testreszabott szoftverek kerültek be.

Minden magyarul

Az alapcsomag minden programja, a telepítést és a használatot segítő összes útmutató, segédlet és oktatóanyag magyar nyelvű. Az idősebbek testreszabott, felhasználóbarát profilt kérhetnek, a gyermekeknek biztosított fiókokban pedig nem engedik betölteni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által veszélyesnek minősített oldalakat.

A digitális jólét szoftver a www.szoftveralapcsomag.hu oldalról tölthető le. Figyelem, majd január 25-étől.


Ne hagyd ki!