Szem egy kézben tartott tükördarabban
Fotó: unsplash

"Varázsablakot" fejlesztett a keresőóriás

A Google új videochat technológiája olyan érzetet kelt, mintha valóban jelen lenne a beszélgetőpartnerünk. A tudományos-fantasztikus filmekből ismert megoldás hamarosan a hétköznapi életünk része lesz.


Virtuális találkozások

Google éves fejlesztői konferenciája idén május 18. és május 20. között zajlott. Célja a vállalat legújabb technológiai vívmányainak prezentálása. A Google, hagyományaihoz hűen, minden évben megrendezi az említett technológiai konferenciát, azonban tavaly eltörölték a pandémiára való tekintettel. Idén előre gondolkodtak, teljesen digitalizálták a neves rendezvényt. Ezen a konferencián került bemutatásra a Project Starline nevet viselő fejlesztés, ami teljesen új szintre emelheti a virtuális találkozók élményfaktorát. A pandémia miatt nagyobb szükség lehet egy ilyen megoldásra, mint eddig valaha.


Tükröm, tükröm…

Nagyjából úgy képzeljük el ezt a formabontó eszközt, mint a Harry Potter filmekből ismert Edevis tükröt, annyi különbséggel, hogy nem a leghőbb vágyunk jelenik meg a képernyőn, hanem annak az embernek a valós idejű képe, akivel épp beszélgetünk. Olyan, mint egy ablak, ami 3D technológián alapulva, élethű képet ad a vonal túlsó végén lévő emberről. Valós idejű képalkotásról van szó, így teljesen olyan érzetet kelt az eszköz, mintha valóban jelen lenne a hívott fél. Persze felmerülhet az emberben, hogy ez lényegében egy sima videochat. Az fenti videó talán segíthet megérteni, mennyire eltér az új technológia a hagyományos megoldásoktól. Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor dobják piacra a Starline projektet, de hatalmas érdeklődés övezi a technológiát.


Ne hagyd ki!