Csalók igyekeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében ügyfélkapu bejelentkezési jelszavakat és bankkártya adatokat megszerezni.

Ne kattints a linkre!

Adathalászok a NAV nevében adó-visszatérítést ígérnek e-mailben vagy SMS-ben a gyanútlan ügyfeleknek. Több erről szóló bejelentés is érkezett már az adóhatósághoz az elmúlt napokban. Az üzenetek tele vannak hibával, értelmetlen szövegrészekkel és tegezik a címzettet. Tartalmaznak egy linket is, amire rákattintva egy űrlap tűnik fel. Ezen vagy a bankkártyák hátlapján található háromjegyű CVV/CVC kódot vagy az ügyfélkapuhoz tartozó bejelentkezési adatokat kérik.

Csak Ügyfélkapun vagy levélben

A NAV bankkártya adatainkat sose kéri el. Ha a kódot valaki megadja, pénzt emelhetnek le a bankszámlájáról. Az ügyfélkapus adatokat pedig csak a www.nav.gov.hu vagy a www.magyarorszag.hu oldalakon kell megadni. Mivel a csalók ezekhez hasonló megjelenítésű oldalakat készítenek, így a webcímre különösen kell figyelni. Fontos, hogy az adóhatóság kizárólag az Ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla kivonaton értesíti, ha az ügyfeleknek túlfizetésük van. Ezt a '17-es nyomtatványon lehet visszaigényelni, egy egyszerű linkre kattintással sohasem.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A magyarok is tanulhatnak a lengyel nemzeti boltlánc bukásából

Lekerült a céges logó Lengyelország 30 éves nemzeti áruházlánca, a Piotr i Pawel utolsó boltjának bejáratáról is, miután a cég elvérzett a külföldi multikkal folytatott versenyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Vágás olasz módra, elhagyta Magyarországot a megvádolt húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot, első útjuk állítólag Spanyolországba vezetett. Ez fordulat a 2019 márciusa óta húzódó ügyben.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!