Csalók igyekeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevében ügyfélkapu bejelentkezési jelszavakat és bankkártya adatokat megszerezni.

Ne kattints a linkre!

Adathalászok a NAV nevében adó-visszatérítést ígérnek e-mailben vagy SMS-ben a gyanútlan ügyfeleknek. Több erről szóló bejelentés is érkezett már az adóhatósághoz az elmúlt napokban. Az üzenetek tele vannak hibával, értelmetlen szövegrészekkel és tegezik a címzettet. Tartalmaznak egy linket is, amire rákattintva egy űrlap tűnik fel. Ezen vagy a bankkártyák hátlapján található háromjegyű CVV/CVC kódot vagy az ügyfélkapuhoz tartozó bejelentkezési adatokat kérik.

Csak Ügyfélkapun vagy levélben

A NAV bankkártya adatainkat sose kéri el. Ha a kódot valaki megadja, pénzt emelhetnek le a bankszámlájáról. Az ügyfélkapus adatokat pedig csak a www.nav.gov.hu vagy a www.magyarorszag.hu oldalakon kell megadni. Mivel a csalók ezekhez hasonló megjelenítésű oldalakat készítenek, így a webcímre különösen kell figyelni. Fontos, hogy az adóhatóság kizárólag az Ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla kivonaton értesíti, ha az ügyfeleknek túlfizetésük van. Ezt a '17-es nyomtatványon lehet visszaigényelni, egy egyszerű linkre kattintással sohasem.


The Conversation

Friss

Ez az ország nem fukarkodott első olimpiai bajnoka megjutalmazásával

A Fülöp-szigetek első olimpiai bajnoka, a súlyemelő Hidilyn Diaz csaknem200 millió forintnak (32,79 millió peso) megfelelő összeget kap hazájától a tokiói aranyérméért.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!