Német juhász rózsával a szájában
Fotó: Shutterstock

Rex Kutyaotthon Alapítvány - Ahol az álmok valóra válnak!

Magyarország egyik legaktívabb állatvédő szervezete - a 30 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány – a napokban kezdte meg régóta tervezett országos állatvédelmi oktatóközpontja, a Felelős Állattartás Háza megépítését. Az épületben helyet kap majd az ország első kutyamúzeuma, valamint egy 120 férőhelyes előadóterem, ahol a jövő generációi interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatokkal és a felelős állattartás alapjaival.


A Rex Alapítvány telephelye, a két évtizede működő Rex Állatsziget nagy népszerűségnek örvend, a kutya- és cicaotthon, a minifarm, a vízivilág és a vadudvar számos gyermek és családi programnak ad teret.

Az idei jubileumi esztendőben a Rex Alapítvány egy újabb nagyszabású népnevelő projekt megvalósítását tervezi, melyet saját forrásból és állami támogatás híján állatbarát támogatók segítségével szeretne megvalósítani.

A Rex Állatszigeten megépítendő Felelős Állattartás Háza egy olyan országos oktatóközpont, ahol a jövő generációi interaktív módon ismerkedhetnek meg az állatok szükségleteivel és a felelős állattartás alapjaival, valamint az állattartók rendszeres szakmai képzésben részesülhetnek. Az intézmény megépítése a Rex Alapítvány eddigi legnagyobb beruházása lesz, amely hasznos állattartási ismereteket nyújt majd a jövőben az ország minden részéből érkező felelős állattartók generációinak.

Ha a nagy álom megvalósul, a Felelős Állattartás Házában intézményesített keretek között elindíthatják a Felelős Állattartásra nevelés Nemzeti Programját, melynek keretében évente sok ezer növendék fogadását, valamint felelős állattartó és állatvédelmi szakember képzését tervezik. A tervezett Kutyamúzeumban a kutyákkal és kutyatartással kapcsolatos ismereteknek egyedülálló gyűjteménye lesz elérhető a látogatók számára.

A Felelős Állattartás Háza névre keresztelt oktatóközpontot a Rex Állatsziget területének tóparti peremére álmodták meg, melynek kivitelezését két ütemben tervezik.

Rendkívül hálásak vagyunk támogatóinknak, hiszen nélkülük elképzelhetetlen lett volna idáig eljutni. Az 1% felajánlások, illetve egyéb önzetlen segítségek nem csupán anyagi erőforrást jelentenek, hanem erkölcsi elismerést is. Mindkettő elengedhetetlen állatmentő missziónk folytatásához, és nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy a Felelős Állattartás Háza megépülésével maradandót alkothassunk az állatvédelem és szemléletformálás területén.

Kérjük támogassa Ön is adója 1%-ával, vagy önkéntes munkájával a Rex Kutyaotthon Alapítványt!

https://rex.hu/hu/1-szazalek-felajanlas/

Adószámunk: 18015676-1-41 Bankszámlaszámunk: 10402283-22802398-00000000

Önzetlen segítségét szívből köszönjük a megmentett négylábúak nevében is!

A Rex Alapítvány munkájáról bővebb információt talál a rex.hu honlapon vagy keresse kollégáinkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Cím: 1048 Budapest, Óceánárok utca 33., Tel.: 061 230 4080, Email: rexiroda@rex.hu

facebook.com/rexalapitvany

instagram.com/rexkutyaotthon/

Ne hagyd ki!