golfpálya fehér golflabda
Fotó: Shutterstock

Donald Trump temetkezési hellyé nyílvánítaná a golfpályáját, hogy adókedvezményt kapjon

Ivana Trumpot a Trump National Golf Club első lyukának közelében temették el, és ennek adójogi következményei lehetnek az exelnök vállalkozására nézve.

Ivana Trump július közepén halt meg New York-i otthonában, baleset következtében. 73 éves volt.

Fura szabályok

A ProPublica által megszerzett adóügyi dokumentum szerint a Trump Family Trust szeretett volna nonprofit temetkezési hellyé nyilváníttatni egy Hackettstownban, New Jersey-ben lévő területet, bár a golfpálya ettől 20 mérföldre található, Bedminsterben.

A New Jersey államban érvényes adószabályozás szerint a temetkezési célokat szolgáló terület után nem kell adókat és díjakat fizetni. A temetkezési társaságok ugyancsak mentesülnek a területükön például az ingatlanadó megfizetésétől, de esetükben ugyanez érvényes az iparűzési, forgalmi, jövedelem- és öröklési adókra is.

Nem új az ötlet

Donald Trump már legalább egy évtizede tervezi, hogy temetkezési helyet alakít ki a golfpályán.

2012-ben az NPR írta meg, hogy egy mauzóleumot kíván létrehozni, ahol egy napon majd őt is eltemetik. Később megváltoztatta tervét, és egy egész temetőt akart kialakítani, mintegy ezer sírhellyel. Ismét fordult a kocka, és csupán egy tíz sírhelyes családi magántemetőben gondolkodott, de a kérelmet később újból kiegészítette mintegy háromszáz sírhellyel, amelyeket meg lehetne vásárolni.

Ivana Trump, a korábbi exelnök, Donald Trump volt felesége az első, akit a golfpályán helyeztek végső nyugalomra.


Ne hagyd ki!