A Foodpanda a katázás szigorítása miatt átalakította a futárok bérezési rendszerét
Fotó: Shutterstock

A Foodpanda kisakkozta, mit lépjen a futárokkal

A KATÁ-s adózási forma módosítását követően a cég átgondolta a futárpartnerek díjazását és átlagosan 18 százalékkal emelte az azonos teljesítmény mellett megkereshető összeget. De van más is a cég csomagjában.


A Foodpanda a katázás szigorítását követő hetekben egy olyan díjazás bevezetésén dolgozott, amit a futárpartnerek már régóta kértek és ami az ország különböző szegleteiben dolgozó, különböző járműveket használó és különböző mennyiségben kiszállító több mint 4000 futárpartner számára egyaránt ellensúlyozza a megnövekedett adóterheket.

A futárpartnerek szeretik a rugalmasságot és motiválja őket a kiemelkedő teljesítmény kiemelt díjazása. Ezt a szempontot is figyelembe véve végül többet emeltünk a díjazáson, mint az összes futárunknál jelentkező többletadó összege. Az új díjtábla szerint átlagosan 18 százalékkal emeltük a díjakat, és mivel nem fix, hanem teljesítményalapú díjazásról van szó: aki ugyanannyit dolgozik, többet kereshet, aki pedig többet vagy hatékonyabban dolgozik, sokkal többet kereshet

- mondta Juhász István, a Foodpanda ügyvezető igazgatója, hozzátáve, hogy természetesen vannak különbségek kiszállítási zónák között, de mindenhol arra törekedtek, hogy a lehető legtöbbet enyhítsenek a terheken. Számításaik szerint főtevékenységként is megéri majd a futárkodni a jövőben, egy főállású munkát kiegészítve pedig kifejezetten jól kereső alternatívát nyújt más tevékenységekkel szemben.

Az első visszajelzések pozitívak voltak, és bár vannak, akik felhagynak a futárkodással, jópáran érkeznek is a hónap közepén bejelentett új konstrukció hírére. Egy ekkora, rendszerszintű sokk ellenére a cég felmérése szerint futárpartnereik csupán 10 százaléka jelezte, hogy biztosan váltana. A Foodpanda a futárdíjak emelésén túl kedvezményes könyvelőpartnerek ajánlásával is támogatja a futárpartnereit, akiknek az adminisztrációs terheik is növekedtek. A vállalat mindezeken túl arról is biztosította a futárpartnereit, hogy a jövőbeli kihívásokra – például a benzinár-stop lehetséges megszüntetésére – szintén reagálni fog.

Ne hagyd ki!