Három év után leváltották a NAV vezetőjét, itt az indoklás
Vágujhelyi Ferenc váltja Sors Lászlót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal élén. Az adóhivatal új vezetője korábban már dolgozott a NAV-nál informatikai elnökhelyetteseként, legutóbb pedig a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács vezetőjeként az infokommunikációs szektor fejlesztéséért felelt.


A döntést bejelentő pénzügyminiszter szerint Sors László vezetése alatt a NAV mára az egyik legjobban működő hivatallá vált Magyarországon, a kitűzött célokat sikerrel teljesítette. Varga Mihály a vezetőváltást azzal indokolta, hogy a vírusválság megerősítette a digitális átállás fontosságát, ezért tovább kell gyorsítani az adóhivatal informatikai fejlesztését. Ez már Vágujhelyi Ferenc feladata lesz.

A hivatal idén már 5,5 millió ember helyett készíti el az szja-bevallást, a 2018-ban indult online számlázás komoly csapást mért a feketegazdaság szereplőire, a gazdaság fehéredésében megelőztük például Németországot és Ausztriát is

- sorolta az adóhivatal elmúlt éveinek legfontosabb eredményeit a miniszter a tárca közleménye szerint.

Digitalizáció, digitalizáció, digitalizáció

Mintegy 1200 különféle ügy tartozik a NAV hatáskörébe, ami nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló, mondta Varga Mihály, hozzátéve, hogy a folyamatosan csökkenő adók mellett is az adóhivatal biztosítja a költségvetési bevételek 94 százalékát. A miniszter szerint a gazdaság újraindítása csak a versenyképesség növelésével lehet sikeres, ennek egyik legfontosabb sarokköve a vállalkozások informatikai fejlettségének erősítése. A gazdaság digitalizálásában az adóhivatalnak kulcsszerepet szán a kormány, ehhez új célok mentén kell tovább fejleszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. Új vezetővel. Sors László szinte napra pontosan három évig, 2018. június 15-e óta irányította az adóhivatalt.

Ne hagyd ki!