Az adóhatóság lekapcsolta az aranykezű masszőrt
Fotó: Shutterstock

150 milliót keresett, de a NAV-val mellényúlt a masszőr

Jelentős bírságra számíthat az a masszőr, akinek nem volt adószáma, és a közösségi médiában többször módosított felhasználónéven, ismert emberekkel népszerűsítette tevékenységét - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.Egy adóellenőrzés során derült ki, hogy a kezeléseihez több százezer forintos csomagokat kínáló masszőr a szolgáltatást nem minden esetben teljesítette, holott azok ellenértékét átutalással előre kifizettette az ügyfeleivel. Ezeket az összegeket nem utalta vissza - írta közleményében a NAV.

Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy bár az utalást a masszőr nem minden esetben saját bankszámlájára kérte, ezek az összegek is az ő bevételeit képezték. Két és fél év alatt több mint százötvenmillió forintot utaltak át különböző szolgáltatásokért az ügyfelei. A megkárosított ügyfelek az egyik kereskedelmi televízió riportjában mondták el, hogy a masszőr olyan ismert emberekkel hirdette tevékenységét, akiknek állítólag szintén végzett masszázst.


Mivel tevékenysége végzéséhez nem rendelkezett adószámmal, a NAV bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt azonnali bírságot szabott ki rá. A bevallani és befizetni elmulasztott adót a revizorok egy újabb ellenőrzés során állapítják meg; bevételének szándékos eltitkolása miatt a masszőr 200 százalékos bírságra számíthat - olvasható az adóhatóság közleményében.


The Conversation

Ne hagyd ki!