Elkelt a NAV árverésén a Lamborghini Aventador és a fekete Bentley Continental

Fotó: Varga Mihály / Facebook

Máris megvették a hírhedt luxusautókat a NAV árverésén

Jóval áron alul vásárolták a győri adócsaló vállalkozótól lefoglalt luxusautókat.
Áfacsalásból szerezte

Az adóhivatal árverésén egy adócsalás miatt lefoglalt Lamborghini Aventador 71 millió forintért kelt el (becsült ára 94 miliió), egy Bentley pedig 54 millióért (becsült ára 77 millió) – tudta meg a Blikk. Mint arról beszámoltunk, a luxusautókat a NAV a költségvetési csalással gyanúsított, maszkokkal jótékonykodó győri vállalkozó és társai ügyében foglalta le. A vállalkozót áfacsalással gyanúsítják, számlagyárt működtetett, amelyből több százmillióval gazdagodott. Sajtot, csokoládét, kávét vett nettó áron, majd negyedévente bebuktatta a cégeket, és nem fizetett adót.

Per lesz belőle

Az árverésen a legolcsóbb autóra 15 millió forinttól, a legdrágább autóra 47 millió forinttól lehetett licitálni. A járművek elkeltek, ám az értékesítés jogosságát vitatja egy német hitelintézet. Azt mondják, a luxusautók az ő tulajdonuk, az adócsalók pedig csak tartós bérleti szerződéssel rendelkeztek a gépkocsikra. A bíróság azt mondta a lapnak, hogy az autókra mint vagyontárgyakra korábban is és most is megáll az a kitétel, miszerint az elkövető a bűncselekmény elkövetése során, vagy azzal összefüggésben szerezte őket, így törvényesen árverezhetők. Illetve a vállalkozó színlelt szerződéssel ki akarta vonni az autókat az eljárás alól. A hitelintézet magyar ügyvédje kártérítési pert helyezett kilátásba az állam ellen.

Ha az állam elveszti a kártérítési pert, akkor az új tulajdonosnak vissza kell adni az autót, és majd az államnak kell kártalanítania őt.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A Mol nem hagyja annyiban a Hernádi Zsoltot elmarasztaló horvát ítéletet

A Mol-csoport csalódottságának adott hangot az ítélet kapcsán. Álláspontjuk szerint a legfelsőbb bíróság annak ellenére hagyta helyben a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét, hogy korábban mind a magyar hatóságok, mind pedig a horvát kormány által kezdeményezett nemzetközi választottbírósági eljárás azt állapította meg, hogy sem a Mol, sem annak tisztségviselői nem követtek el bűncselekményt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Szálka a vásárlók szemében a faáruk drágulása, lépett a versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gyorsított ágazati vizsgálatot indított a fa építőanyagok hazai piacán is, hogy megfelelően feltárhassa a drasztikus építőipari drágulás mögött húzódó piaci folyamatokat. A vizsgálat a Nébih ellenőrzéseivel összehangolt helyszíni kutatásokkal indult, a GVH vizsgálói több piaci szereplőnél is megjelentek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Horvátországban jogerőre emelkedett a Mol-vezér börtönbüntetése

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében - közölte a Jutarnji List című horvát napilap. A nemzetközi választottbíróság szerint viszont Horvátország nem tudta bizonyítani, hogy a Mol (vagy Hernádi Zsolt) megvesztegette volna Sanadert.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!