Mutatjuk, hogyan változik az árcédula
Fotó: Shutterstock

Szinte eladhatatlanok: Radikálisan csökken több e-Mustang ára

Több villanyautójának csökkenti jelentősen az árát a Mustang. A Ford azután döntött az árcsökkentés mellett, miután ezeknek az e-modelleknek az eladásai bezuhantak. Mutatjuk az árakat!


Árat csökkentett a Mustang

Miután felére estek a modell eladásai, bejelentette a Ford, drasztikusan csökkenti a Mustang Mach-E elektromos SUV különböző változatainak az árát – írja a Reuters.

Az alapváltozat árszintje 43 ezer dollárról (15,5 millió forint) 39,9 ezer dollárra (14,4 millió forint) változott az Egyesült Államokban.

A csökkenés markánsabb a modellcsalád csúcskategóriájában. A Mach-E GT már 52 400 dollárért (18,9 millió forint) szerezhető be, ami 7600 dollárral (2,7 millió forint) alacsonyabb a kezdeti árnál.

Az elektromos Mustang hosszabb hatótávú változatainak az új ára 48 800 dollár (17,6 millió forint), ami 8100 dolláros (2,9 millió forint) árzsugorodást takar.

A Ford tájékoztatása alapján a Mach-E értékesítése 51 százalékkal esett vissza januárban (1295 darab fogyott) az előző hónaphoz képest. A TotalCar megjegyzi, a kereslet zuhanását azzal magyarázzák, hogy ezen modellek vásárlói korábban 3750 dollár (1,35 millió forint) adókedvezményre voltak jogosultak. Azonban a kormány szigorította a kedvezmény feltételeit, így az megszűnt az említett autókra, mivel túl sok bennük az kínai alkatrész.

Izmos az új Ford Mustang, akárcsak a magyarországi árcédulája

Egyébként a 315 lóerős, négyhengeres, turbós, valamint a 480 lovas, V8-as szívó motorral szerelt újgenerációs Ford Mustangot 2022 őszén mutatta be a gyártó. Utánuk igen gyorsan érkezett egy pályanapokra kihegyezett, sportos, 500 lóerős változat, a Dark Horse. A két utóbbit a napokban kezdték forgalmazni Magyarországon. Igaz, némileg vágtak a teljesítményükből.

Az itthon kapható, 446 lóerős, ötliteres, V8-cal és hatfokozatú kézi váltóval szerelt Ford Mustang GT kupé alapára 24,1 millió forint. A tízfokozatú automata váltó felára 1,2 millió forint. A nyitott tetejű változatok pedig 25,9-27,1 millió között vihetők haza.

Emellett a Dark Horse magyar piacon jelenlévő verziója 454 lóerőt kapott. Kézi váltóval 28,8 millió forintba kerül, automata váltóval pedig 30 millió forintnál kezdődik.

Az új Ford Mustangok első darabjai március végén érkezhetnek a hazai kereskedőkhöz.

Ne hagyd ki!