A hosszú hétvégén csökkenhet a benzin ára.Három forinttal csökken

A közelgő nemzeti ünnep napján, augusztus 20-án, árcsökkenés jön a töltőállomásokon - írta a holtankoljak.hu. A benzin esetében literenként 3 forinttal változik az átlagár, a gázolaj ára pedig 2 forinttal kerül majd kevesebbe. A csökkenéssel a 95-ös benzin átlagára 445 Ft/literre, a gázolajé: 440 Ft/literre változik.


.

Tavaly 277 forint is volt a benzin

2020 novemberétől folyamatosan emelkedik az üzemanyagok ára Magyarországon, a benziné 350 forintról indult. A tendencia 2021 március közepén mérséklődött, ekkor 420 forint volt a benzin literje. Az utóbbi két évben 2020. májusában volt a legalacsonyabb a benzinár, 277 Ft/liter. Az autósok 20-25 forint eltérést is tapasztalhatnak a különböző kutaknál.

The Conversation

Friss

Kína hivatalosan is betiltotta a kriptovalutákat

„A virtuális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenység illegális pénzügyi tevékenységnek minősül" – jelentette be Kína központi bankja, ezáltal gyakorlatilag betiltva a kriptovalutákat a kínai piacon.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Hamarosan drónokkal szállítják a kemoterápiás gyógyszereket

Az egyesült királyságbeli Isle of Wight NHS Trust egészségügyi szervezet háromhónapos tesztprogramot indított, amelyben a legénység nélküli légi járművek (UAV) használatának előnyeit vizsgálja a kemoterápiás gyógyszerek kiszállításában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Újratölthető, sötétben világító növények válthatják le az utcai lámpákat

Ambiciózus kutatóknak a nanotechnológia segítségével sikerült olyan növényeket alkotniuk, amelyek huzamosabb ideig világítanak a sötétben. Ha a technológiát tökéletesre fejlesztik, akkor a jövőben a nanonövények felválthatják a nagy energiaigényű elektromos lámpákat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!